Proteste în Serbia. Mii de oameni au cerut demisia președintelui Vucic

Aleksandr-Vucic-Președintele-Serbiei
Aleksandr-Vucic-Președintele-Serbiei

Mai multe mii de oameni au ieşit în stradă la Belgrad împotriva preşedintelui sârb Aleksandar Vucic pentru a opta sâmbătă consecutivă, relatează dpa.

"Preşedintele Vucic trebuie să-şi înainteze demisia pentru ca Serbia să poată fi din nou un stat constituţional", a spus în faţa mulţimii Zoran Ivosevic, un fost judecător în principala instanţă juridică a ţării.

Ivosevic l-a mai acuzat pe Vucic că abuzează de separaţia puterilor în stat şi că decide în mod autocratic cine este sau nu vinovat în conflictele juridice.

Protestatarii au mers până în centrul Belgradului, la clădirea în care se află televiziunea sârbă RTS, şi până la sediul guvernului.

O alianţă largă de partide de opoziţie se află în spatele protestelor, care au fost declanşate de un atac, în luna noiembrie, asupra unui politician al opoziţiei.

Demonstraţiile sunt îndreptate împotriva unui climat de violenţă despre care opozanţii susţin că Vucic şi propagandiştii săi îl alimentează cu atacuri asupra disidenţilor şi a jurnaliştilor, notează dpa. Printre revendicările protestatarilor se află demisia lui Vucic şi încetarea controlului său asupra media.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel