PROTESTE în Paris după primele rezultate în alegeri

Mai multe magazine au fost sparte, duminică seara, după anunțarea primelor rezultate de la ieșirea de la urne, potrivit AFP.

Zeci de extremişti de stânga au ocupat Piaţa Bastiliei, nemulţumiţi că Marine le Pen, candidata extremei drepte a reuşit să ajungă în turul al doilea al prezidenţialelor.

Extremiștii au aruncat cu fumigene şi sticle incendiare. Imaginile sunt surprinse de locuitorii din zonă în urmă cu câteva minute.

La apelul unor mișcări autointitulate "antifasciste", care intenționează să organizeze o "noapte a baricadelor", vreo 300 de manifestanți s-au strâns încă de la primele estimări ale rezultatelor turului întâi al prezidențialelor.

Un organizator la microfon le-a cerut participanților să manifesteze "împotriva lui Marine și împotriva lui Macron". "Am venit să protestăm față de mascarada pe care o reprezintă aceste alegeri", a declarat pentru AFP un manifestant sub acoperirea anonimatului.

Astfel de manifestații de contestare a rezultatelor din primul tur erau așteptate. Este mobilizat un număr impresionant de forţe de ordine, potrivit digi24.ro

Emmanuel Macron a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor publicate imediat după închiderea urnelor de mai multe organizaţii din Franţa. Sondajul Ipsos arată că Emmanuel Macron se va confrunta în al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee cu Marine Le Pen, transmite Reuters.

Sondajul Ipsos îl arată cu 23,7% din voturi pe Emmanuel Macron, urmat cu 21,7% din sufragii de Marine Le Pen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel