Proteste în Kazahstan vs România. Chirieac: Ai noștri ies în stradă pentru subiecte importante, independența justiției

Protestele din Kazahstan s-au amplificat în cursul zilei de miercuri. Au fost scene fără precedent provocate de o majorare a preţului la gaze. Analistul politic Bogdan Chirieac a spus că românii nu ies în stradă pentru „subiecte minore”.

„Un subiect extrem de sensibil. Vedem ce se întâmplă cu prețurile din domeniul energiei. Deocamdată, în România există o plafonare, dar, în aprilie, specialiștii spun că vom plăti facturi mari în energie”, a spus Cătălina Porumbel în cadrul emisiunii sale de la Antena 3. Ulterior, a avut o intervenție telefonică analistul politic Bogdan Chirieac.

„Românii nu ies în stradă pentru subiecte minore, cum a fost inflația, absența apei calde, absența căldurii în plină iarnă. Românii ies în stradă pentru subiecte importante, independența justiției, lucruri de genul acesta, Dragnea la pușcărie. Românii nu ies în stradă pentru că s-au triplat facturile la energie”, a spus Bogdan Chirieac.

„În Kazahstan, nu este o democrație de tip occidental, nu e nici măcar o democrație tânără, cum este cazul țării noastre”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Amintim că Poliţia a tras cu grenade asurzitoare şi a utilizat gaze lacrimogene împotriva unei mulţimi de câteva mii de persoane, fără a reuşi să împiedice pătrunderea unor protestatari în clădirea principală a administraţiei din Almatî, informează dpa. În imaginile care circulă pe rețelele de socializare, pot fi văzuți protestatari care şi-au însuşit bastoane şi scuturi ale poliţiei.

VEZI ȘI: Protestele din Kazahstan stârnesc îngrijorare în Rusia. Guvernul a demisionat, după o noapte de coșmar și pătrunderea într-o clădire administrativă / video

 

Porumbel, către Chirieac: Românii nu cred că se vor mai simți atât de confortabil

„Spuneați că pe români nu-i mișcă astfel de prețuri, dar să nu uităm că afară sunt 15 grade, deocamdată, deși e iarnă. Dacă va veni un val de frig, cred că cei care nu au nici căldură, nici apă caldă, și vor mai avea și niște facturi uriașe... nu cred că se vor mai simți atât de confortabil”, a mai zis Cătălina Porumbel.

„Eu cred că se vor simți”, a spus Bogdan Chirieac, adăugând ulterior: „Au mai fost situații în noiembrie, în decembrie, când vremea a fost câinoasă, și nimeni nu a fost deranjat de faptul că aproape jumătate din blocurile din București nu au apă caldă și căldură.” „Nu s-a deranjat lumea nici când doamna Armand a umplut Sectorul 1 de gunoaie și șobolani”, a subliniat analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel