Proteste în Belarus. 91 de manifestanți au fost reținuți

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

91 de manifestanți au fost reținuți ieri în timpul protestelor din Belarus.

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a anunțat că au fost reținuți 91 de protestatari, scrie Interfax. Autoritățile spun că manifestanții ar fi încălcat legislația privind organizarea evenimentelor în masă.

"Înainte de examinarea cauzelor privind infracțiunile administrative în instanță, 34 de persoane au fost plasate în locuri de detenție", a spus poliția.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acțiunile de protest au avut loc în 18 locații, numărul total de participanți fiind de aproximativ patru mii de persoane. Dintre aceastea, opt ar fi fost neautorizate. Astfel, în Minsk au fost reținuți mai mulți manifestanți.

„Astfel, cetățenii care s-au adunat la ora 15:00 în zona pieței Komarovsky au mers în Piața Independenței, unde au organizat un miting, apoi s-au dispersat”, a spus poliția. Ministerul a subliniat că poliția a „luat măsurile necesare pentru a menține ordinea și a asigura siguranța publică în desfășurarea evenimentelor publice și politice de masă”.

Oamenii din Belarus protestează de săptămâni bune contestând rezultatul alegerilor în urma cărora Lukașenko a devenit din nou președinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel