Proteste Hong Kong. Sute de elevi au format lanţuri umane în sprijinul protestatarilor

Sute de elevi de la şcoli gimnaziale, îmbrăcaţi în uniformele lor şi purtând măşti, au format luni lanţuri umane în districte din Hong Kong în sprijinul protestatarilor anti-guvernamentali după un alt weekend de confruntări în fosta colonie britanică, relatează Reuters.

Staţiile de metrou care au fost închise duminică din cauza unor confruntări violente s-au redeschis, deşi starea de spirit în centrul financiar asiatic rămâne tensionată. Guvernul Hong Kong a avertizat asupra amestecului unor oficiali străini în problemele interne ale fostei colonii britanice după ce mii de protestatari i-au cerut preşedintelui SUA Donald Trump să elibereze oraşul. Mass-media chineze au relatat luni că Hong Kong-ul este o parte inseparabilă a Chinei şi orice formă de secesionism va fi zdrobită.

Potrivit ziarului China Daily, mitingul de duminică a fost o dovadă că forţe străine se află în spatele protestelor şi a avertizat manifestanţii că ar trebui să înceteze să pună la încercare răbdarea guvernului central. Zeci de mii de protestatari au participat la un marş spre consulatul american din Hong Kong duminică după-amiază, solicitând Congresului SUA să permită sancţionarea oficialilor din acest teritoriu care au suprimat 'libertăţi fundamentale', notează dpa.

Protestatarii au purtat steaguri americane şi bannere în engleză cu mesaje precum 'Rezistaţi Beijingului, eliberaţi Hong Kong' şi 'Sancţiuni împotriva celor care încalcă libertatea, justiţia şi umanitatea' în timp ce parcurgeau străzile spre consulatul american de pe principala insulă din Hong Kong. Şefa executivului local Carrie Lam a retras oficial o lege privind extrădarea în această săptămână, cea care a declanşat protestele în urmă cu trei luni, dar decizia nu pare să-i fi calmat pe protestatari.

Protestul de sâmbătă s-a axat asupra înmânării unei petiţii care le cere congresmenilor americani să semneze o lege privind drepturile omului şi democraţia în Hong Kong. Legea, care urmează a fi dezbătută la nivel de comisii în Congres, va permite SUA să revoce vizele sau să le îngheţe bunurile locuitorilor din Hong Kong care au încălcat drepturile omului în teritoriul chinez semiautonom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel