Proteste Hamburg, summit G20. 160 de polițiști răniți. Germania măsuri urgente

Protestele care au loc la Hamburg cu ocazia summitului G20 par să scape de sub control. Vineri au fost răniți 160 de polițiști, iar autoritățile au decis să suplimenteze numărul de forțe de ordine.

Autoritățile din Germania au trimis întăriri pentru a ajuta cei 15.000 de polițiști deja trimiși în Hamburg pentru summit-ul G20, pe măsură ce violențele au escaladat. Cel puțin 15 persoane au fost arestate și alte zeci de persoane au fost audiate. 

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, a anulat o vizită în centrul orașului Hamburg vineri dimineață, din cauza problemelor legate de securitate.

Andy Grote, ministrul de interne din Hamburg, a declarat că 160 de ofițeri de poliție au fost răniți în ceea ce el a descris acțiuni de o violență "înfricoșătoare". Trei ofițeri au necesitat tratament în spital, a spus poliția, menționând că protestatarii au folosit tot ce le-a picat la îndemână, inclusiv pietre. 

Unul dintre numeroasele elicoptere de poliție care patrulează în ceruri a fost aproape lovit de o rachetă de artificii, au declarat reprezentanți ai poliției. Joi, piloții unui alt elicopter au suferit leziuni oculare după ce un laser a fost îndreptat împotriva lor, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel