EXCLUSIV  Proteste grațiere, abuz în serviciu. Chirieac: Nu se pot tolera actele de violență, nu-l înțeleg pe președintele Iohannis

Bogdan Chirieac a declarat pentru DCNews că folosirea violenței în cadrul unor proteste este de neacceptat într-un stat democratic. Totodată, Chirieac a spus că nu înțelege de ce președintele Iohannis a postat un mesaj pe pagina de socializare care îndeamnă practic oamenii la violență. 

"A protesta pașnic este un drept democratic. Chiar și dacă manifestația nu este autorizată, plătești o amendă ca la circulație și protestezi. E un drept democratic. În momentul în care o manifestație degenerează în acte de violență, lucrurile se schimbă fundamental. Sub nicio formă într-un stat de drept, democratic, nu poți tolera actele de violență," a declarat Bogdan Chirieac pentru DCNews.

Totodată, Chirieac spune că nu înțelege amploarea evenimentelor de stradă în condițiile în care guvernul tehnocrat a adus cel puțin 70 de modificări la Codul Penal.

"Prin ordonanță de urgență înțeleg că s-au făcut modificările la Codul Penal, cele cerute de Curtea Constituțională, iar ordonanța pentru grațiere a fost trimisă în Parlament pentru a fi discutată, dezbătută acolo și dată lege. Care este problema? Guvernul de tehnocrați Cioloș, de tristă amintire, a făcut același lucru printr-o ordonanță de urgență, au modificat vreo 70 de paragrafe la Codul Penal și nu s-a mai agitat absolut nimeni. De ce avem acum de-a face cu asemenea manifestație ?," a mai spus Chirieac.

Totodată, Bogdan Chirieac a criticat postarea lui Klaus Iohannis de pe contul de facebook:

"Nu-l înțeleg pe președintele Iohannis și postarea sa de pe internet, care în mod evident, iată a dus la violențe. Este președintele țării. Prima sarcină a președintelui este să medieze, să se asigure că e liniște, nu să incite la violență." 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel