EXCLUSIV  PROTESTE. Dumitru Coarnă: Categoric, da! Un singur element ne poate face să renunțăm

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a vorbit despre protestul ce urmează să fie organizat în luna martie.

Întrebat de redactorii DC News dacă se va ieși în stradă, așa cum anunțase încă din luna februarie, Dumitru Coarnă a oferit următorul răspuns: "99 la sută, categoric, da! Numai un singur element ne poate face să renunțăm, acela de a rezolva și la noi problema cu salarizarea, mai exact să fim introduși în grila din Legea 153. Și noi trebuie să beneficiem de prevederile Legii 153", a declarat Dumitru Coană, adăugând: "Noi nu suntem incluși în Legea 153, suntem incluși în legea din 2009, în grila din 2009".

Solicitare către Primăria Capitalei

"Am făcut solicitare la Primăria Capitalei pentru data de 24 martie. Luăm în calcul și ziua de 25. Dar, deocamdată, avem solicitare către Primăria Capitalei pentru miting în ziua de 24 martie, în fața Ministerului de Interne", a declarat Dumitru Coarnă.

De asemenea, acesta a spus că toate eforturile vor fi centralizate pe subiectul salarizării. "Nu ne mai ducem în alte zone. Când solicităm prea multe lucruri, nu se rezolvă nimic. Ne canalizăm energiile, din acest moment, doar pe salarizare, pentru că efectiv suntem cenușăreasa sistemului public", a spus liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Întâlnire importantă

Sâmbătă, 3 martie, Dumitru Coarnă a discutat cu persoane din alte sindicate. "Am răspuns pozitiv la solicitarea celorlalte sindicate din Ministerul de Interne, sunt sindicate mai micuțe, dar noi vrem să ne unim eforturile", a declarat Dumitru Coarnă.

Ziua Poliției Române

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 25 martie. Această dată a fost desemnată drept Zi a Poliţiei Române prin articolul 49 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, simbolul creştin al acesteia aflându-se pe primul steag al Marii Agii, preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române, se arată pe site-ul oficial al Poliţiei Române, www.politiaromana.ro/.

În fiecare an, în preajma zilei de 25 martie, au avut loc manifestări prilejuite de Ziua Poliţiei Române, atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel