Proteste de stradă pentru familia Bodnariu. Episcopul Europei de Nord, apel pentru copii

Foto: suceavanews
Foto: suceavanews

Mii de români au ieșit, sâmbătă, în stradă la Suceava și Arad pentru a protesta în favoarea familiei Bodnariu care a rămas fără cei 5 copii în Norvegia. 

Aproximativ 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Suceava, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, căreia serviciile sociale norvegiene i-ar fi luat abuziv cei cinci copii şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Acţiunea a început cu intonarea imnului, participanţii având pancarte cu mesaje precum "Norvegia, opreşte răpirea copiilor" sau "Opriţi Barnevernet".

De asemenea, aproximativ 1.500 de persoane au participat, sâmbătă, în centrul Aradului, la un marş şi un miting de susţinere a familiei Bodnariu, din Norvenia, participanţii având şi o fanfară şi fiind însoţiţi de primarul Gheorghe Falcă.

Manifestanţii au fost însoţiţi de o fanfară, ei oprindu-se pentru câteva zeci de minute şi în Piaţa Revoluţiei. La acţiune a fost prezent şi primarul oraşului, Gheorghe Falcă, el spunând că este alături de familia Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat copiii.

[citeste si]

Episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord, aflat în vizită în Norvegia, a spus, despre cazul Bodnariu, că este foarte greu de înţeles cum separarea forţată de părinţi ar putea fi o măsură luată în interesul copiilor, făcând apel la autorităţi să găsească soluţii legale şi umane pentru familie.

"În cadrul comunităţii ortodoxe române şi a întregii comunităţi româneşti din Norvegia există o stare de îngrijorare şi o atmosferă de solidaritate cu familiile, copiii şi părinţii separaţi forţat, care trec prin momente de mare încercare. Familiei Bodnariu i se alătură în aceeaşi încercare familia Nan, credincioşi ai Bisericii Ortodoxe Române", a spus episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord.

Episcopul Macarie face apel la toţi cei care au competenţe în rezolvarea acestor cazuri, să găsească soluţiile legale şi umane pentru ca familiile să-şi poată asuma rolul firesc de creştere şi educare echilibrată a copiilor.

"Este foarte greu de înţeles cum separarea forţată de părinţi ar putea fi considerată drept măsură luată în interesul copiilor", a adăugat episcopul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel