Proteste de amploare în Germania, dar nemții refuză să se solidarizeze cu manifestațiile

Foto: Agerpres / Arhivă. Foto cu caracter ilustrativ
Foto: Agerpres / Arhivă. Foto cu caracter ilustrativ

Marea majoritate a germanilor se opune manifestărilor organizate împotriva măsurilor guvernamentale de diminuare a impactului pandemiei noului coronavirus, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie publicat sâmbătă, informează dpa.

Mii de persoane au manifestat împotriva restricţiilor impuse activităţilor în spaţiile publice la mitingurile recente, cu un număr record înregistrat la Berlin la sfârşitul săptămânii trecute, un protest dispersat de poliţie deoarece participanţii nu au respectat reglementările sanitare în vigoare.

Aproximativ 91% dintre respondenţi au declarat că nu au nici înţelegere şi nici simpatie pentru proteste, a constatat sondajul Forsa, într-un chestionar realizat pentru grupul media RTL în perioada 6-7 august, în care au fost intervievate 1.005 persoane.

Un procent de doar 9% a fost de acord cu protestatarii, potrivit sondajului.

Cei care au ieşit în stradă în semn de protest reprezintă doar o mică minoritate a societăţii în ansamblu, au apreciat 87% dintre respondenţi.

În acest week-end, în Germania sunt planificate noi demonstraţii împotriva măsurilor impuse de guvern pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi în sprijinul protejării drepturilor fundamentale.

Aproximativ 500 de persoane sunt înregistrate pentru a participa la un miting la Stuttgart, în timp ce alte 1.500 sunt aşteptate să demonstreze la Dortmund, amintește Agerpres.

Mitingul de protest de la sfârşitul săptămânii trecute, desfăşurat la Berlin sub lozinca "Sfârşitul pandemiei: Ziua Libertăţii", a fost organizat la iniţiativa Lateral Thinking 711. Acelaşi grup a demonstrat în mod repetat la Stuttgart împotriva restricţiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel