Proteste de amploare în Amsterdam. Terheș: Poliția se RETRAGE. Efectiv, se retrage în momentul de față/ VIDEO

Proteste Amsterdam, 2 ianuarie 2022/ captură video Sputnik
Proteste Amsterdam, 2 ianuarie 2022/ captură video Sputnik

Au loc proteste în Țările de Jos, împotriva prelungirii restricțiilor. 

Sunt proteste importante în Amsterdam astăzi, 2 ianuarie 2022. Coronascepticii manifestă împotriva prelungirii lockdown-ului. Aceste manifestații de amploare au loc în contextul în care au fost interzise în Olanda, din cauza situației epidemiologice. La proteste participă și europarlamentarul Cristian Terheș. Inițial, poliția s-a pus în calea protestatarilor, formându-se un blocaj. Apoi, poliția pur și simplu s-a retras și manifestanții au plecat în marș. Europarlamentarul român era într-o intervenție telefonică la RomâniaTV în momentul în care mașinile de poliție efectiv s-au dat o la parte din calea oamenilor. El a spus: ”Poliția se retrage. Efectiv, se retrage în momentul de față”. 

Conform lui Cristian Terheș, cordonul format de poliție avea scopul de a-i bloca pe toți cei care voiau să plece în marș spre un alt protest, organizat de un partid din Olanda. Deși părea că forțele de ordine ar fi fost pregătite să intervină, ei efectiv s-au retras din fața manifestanților. 

”Oamenii sunt obosiți de pandemie, dar restricțiile salvează vieți”

Analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la același post de televiziune, a declarat că se așteaptă ca proteste să aibă loc în toată lumea civilizată: ”Oamenii sunt obosiți de pandemie, de toate necazurile care s-au întâmplat. În  același timp, măsurile restrictive vor fi operaționale. Vom avea proteste peste tot în Europa.” 

”Dacă nu era pandemie și se impuneau aceste restricții, da, aveam o problemă gravă. Dar, în vreme de pandemie, aceste retricții salvează vieți. Ne place, nu ne place, e adevărul” a precizat, în același timp, Bogdan Chirieac. 

Totuși, protestatarii sunt nemulțumiți de restricțiile anti-COVID, și-și cer viața de dinainte de pandemie. ”Născută să fiu liberă” scria pe o pancartă a unei protestatare. Protestele au început înainte de Crăciun și continuă și astăzi. Olandezii nu mai vor lockdown.

Restricțiile din Țările de Jos

Conform informațiilor publicate de Ministerul de Externe, în 19 decembrie 2021, au fost extinse restricțiile interne din Țările de Jos. Oamenilor li se solicită evitarea spațiilor aglomerate și rămânerea în locuințele proprii. ”În exterior, sunt permise grupurile de maximum 2 persoane, cu excepția celor care locuiesc la aceeași adresă. Este obligatorie păstrarea distanțării de 1,5 metri și se recomandă igienizarea periodică a mâinilor. Măștile sunt obligatorii în locațiile închise. Magazinele esențiale (supermarketuri, farmacii, optică medicală, pet shop etc.) sunt deschise în intervalul 05:00-20:00.

Locațiile HORECA (cu excepția livrării și ridicării de comenzi), magazinele și serviciile neesențiale, muzeele, sălile de spectacole, discotecile și cluburile de noapte sunt închise.

Activitățile sportive de exterior sunt permise în intervalul orar 5 - 17, pentru grup de maximum 2 persoane. Facilitățile sportive de interior sunt inchise, cu excepția bazinelor de înot.” arată informațiile MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel