Proteste anti-restricții în Germania. Sute de protestatari, reținuți. Un protestatar a MURIT

Sute de persoane au fost reţinute la Berlin în cursul protestelor faţă de restricţii. Un protestatar a murit.

Un bărbat spitalizat după participarea la protestele faţă de măsurile antiepidemice din Berlin a decedat luni, iar alţi aproximativ 600 de protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine, informează publicaţia Der Spiegel, scrie Mediafax. 

Circa 5.000 de persoane au protestat, duminică după-amiază, în Berlin, denunţând măsurile antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel. Protestele au fost organizate de Mişcarea "Gândirea laterală".

Confruntări cu forțele de ordine

Unii protestatari au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine, care au intervenit pentru dispersarea demonstranţilor. Un protestatar în vârstă de 49 de ani, care era spitalizat după confruntările cu forţele de ordine, a decedat luni. Cazul este investigat de Parchetul din Berlin.

Aproximativ 600 de protestatari au fost reţinuţi, a anunţat luni Thilo Cablitz, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Berlin.

Autorităţile au interzis trei noi manifestaţii prevăzute să se desfăşoare luni la Berlin

Autorităţile din Berlin au interzis trei manifestaţii prevăzute să se desfăşoare luni împotriva măsurilor de control al pandemiei de coronavirus, ca urmare a violenţelor din weekend, a anunţat poliţia din capitala germană, transmite dpa, scrie Agerpres. 

Interdicţiile vizează două marşuri care ar fi trebuit să aibă loc pe o arteră care traversează parcul Tiergarten şi la care ar fi urmat să ia parte 10.000 de oameni, potrivit organizatorilor, precum şi un miting în piaţa centrală Potsdamer Platz sub sloganul "Viaţă liberă, iubire liberă", unde erau aşteptaţi 1000 de participanţi.

Cum a justificat poliția decizia de a interzice protestele 

Poliţia a justificat interzicerea acestor proteste, în pofida abordării mai liberale faţă de alte manifestaţii, prin faptul că demonstraţiile mişcării Querdenken încalcă în mod deliberat măsura distanţării sociale care se menţine în vigoare, notează dpa.

Grupuri Querdenken din diferite zone din Germania au organizat frecvent evenimente şi marşuri care au adoptat un ton radical şi au atras extremişti de dreapta şi susţinători ai antisemitismului şi teoriilor conspiraţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel