PROTESTE. Angajații din MUZEE vor modificarea OUG 2/2017

Vladimir Neagu / 14 Martie 2017 / 23:57 Salveaza PDF Comentarii

Tinerii ”frumoși și liberi” au protestat. Multinaționalele au fost prezente, prin angajații lor. Polițiștii ies și ei în stradă. Acum, ca și cum totul în România s-ar rezuma la proteste, chiar și angajații din muzee avertizează că ies în stradă. 

Angajaţii din muzee sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi cer modificarea OUG 2/2017, privind unele măsuri fiscal-bugetare, în sensul includerii personalului muzeal, care să beneficieze astfel de un tratament egal cu personalul din instituţiile de spectacol. Ei anunţă că, în cazul în care nu se va găsi o rezolvare, vor declanşa acţiuni de protest. 

Sindicaliștii din muzee cer sprijin și susținere într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu. 

Sindicaliştii subliniază că lucrătorii din muzee reprezintă o categorie omisă de toate majorările salariale, pentru care inclusiv ”celebra" OUG 43/2016 a avut ca efect doar ”crearea unei falii imorale şi indecente între personalul de execuţie şi funcţiile de conducere”. Ei avertizează că, în cazul în care nu se va găsi o rezolvare solicitării lor, vor declanşa acţiuni de protest.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24