Proteste ale Poliției Locale la Guvern. Ce se revendică

Sute de poliţişti de la Poliţia Locală protestează în faţa Guvernului, în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Pro Lex, cerând reducerea vârstei de pensionare.

"Avem o singură revendicare: reducerea vârstei de pensionare, în condiţii comparabile cu ale poliţiştilor. Dreptul acesta este în lege doar că nu este materializat prin faptul că nu au dat o hotărâre de guvern sau un regulament pentru a stabili concret cum se reduce vârsta de pensionare", a precizat Vasile Lincu, preşedinte al Sindicatului Naţional al Politiştilor şi Vameşilor "Pro Lex".

Potrivit unui comunicat al sindicatului, deşi în Legea poliţiei locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, cu efect de reducere a vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept. În aceste condiţii, poliţiştii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică şi rutier până la 65 ani, în timp ce juriştii şi contabilii din Poliţia Română, de aceeaşi vârstă, vor fi la pensie de cel puţin 10 ani.

Sindicatul mai precizează că Senatul a adoptat un proiect de modificarea a legii care rezolvă problema, însă parlamentarii din comisiile Camerei Deputaţilor şi Guvernul Cioloş nu susţin proiectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel