Polițiștii, în PROTEST în Piața Constituției - au BLOCAT strada. Imagini video din București și alte orașe

Noi proteste se anunță în România, de această dată din partea Angajaţilor din poliţie, penitenciare şi militari rezervişti.

UPDATE. Polițiștii prezenți la protest amenință că vor opri complet activitatea și nu vor mai participa la nicio misiune. Un grup de sute de protestatari din toată țara, cu veste verzi, însemne ale poliției și steaguri naționale au blocat în marșul lor o arteră din București, jandarmii făcând eforturi să îi coordoneze pe manifestanții nemulțumiți, relatează România TV. 

Alături de actuali și foști polițiști, la protest participă și o delegație de formată din circa 100 de membri ai Federației Sanitas (a salariaților din Sănătate).

„Vrem să se respecte Legea 153, să fim așezați în grilă și să se plătească și salariile așa cum trebuie, în Sănătate”, a declarat unul dintre protestatari, membru al Federației Sanitas, pentru reporterul Antena 3, aflat în Piața Constituției, citat de spotmedia.ro

Imagini cu protestul polițiltilor care au blocat o arteră din București

Știrea inițială

Angajaţii din poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti declanşează proteste la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj, începând de joi, de la ora 12:00, solicitând aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare - Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, relatează Agerpres. 

"Angajaţii din poliţie, penitenciare şi armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, aşa cum au fost adoptate de Parlament", transmit sindicaliştii într-un comunicat.

Protestele se vor desfășura în patru orașe

Protestele se vor desfăşura în Bucureşti, în faţa Parlamentul României, respectiv în Piaţa Constituţiei, iar în ţară la prefecturile judeţelor Iaşi, Timiş şi Cluj.

Schimbarea locului protestelor din Capitală se datorează faptului că s-a anunţat prezenţa membrilor Guvernului în Parlament cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2022. Iniţial, sindicaliştii au anunţat că vor protesta în faţa Guvernului.

Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine
publică şi securitate naţională.

UPDATE. Vezi imagini de la Timișoara

UPDATE. Vezi imagini de la Cluj

România, acaparată de proteste

În cursul ultimei săptămâni, România a fost acaparată de proteste, evidențiindu-se cele din București. Protestele de marți de la Parlament au fost atribuite partidului parlamentar AUR. George Simion, lider AUR, a fost cel care chema oamenii în stradă, prin live-uri pe Facebook. Ulterior, Claudiu Târziu a acuzat o diversiune și le-a cerut protestatarilor chemați de AUR să facă un pas în spate, sugerând că sunt și protestatari trimiși pentru a agita manifestanți și a transmite o imagine eronată. ”Cei care ați venit la chemarea AUR faceți un pas în spate” spunea Claudiu Târziu, care nu s-a remarcat, însă, ca lider al protestelor. Oamenii prezenți fie îl întrebau ”Unde e Simion?”, fie strigau ”Diana, Diana”, cu referire la Diana Șoșoacă. ”Nu sunt membri AUR decât 2.000. Restul, până la 15.000 sunt oameni simpli.” spunea George Simion, presei. 

Citește aici mai multe: Parchetul General și Poliția, sesizate de Muraru: Un protestatar AUR a desenat zvastica pe steagul Uniunii Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel