PROTESTE 19 noiembrie, în România și diaspora. Mobilizare masivă pe Facebook

Pentru duminică, 19 noiembrie, începând cu ora 18.00, au fost anunţate proteste în mai multe oraşe din ţară. Acestea au drept teme principale modificările Legilor Justiției și modificările fiscale. 

UPDATE: La protestul din Piața Victoriei se află aproximativ 400-500 de persoane.

UPDATE: La Timișoara, aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piața Operei din Timișoara.

UPDATE: LIVE din Piața Victoriei. 


UPDATE: Acţiuni de protest cu participare mai redusă, de circa câteva zeci de persoane, se înregistrau duminică seara, în jurul orei menţionate, şi în alte municipii, cum ar fi Ploieşti, Oradea, Craiova şi Alba Iulia. 

UPDATE: La Braşov, aproximativ 200 de persoane protestau în jurul orei 18,30, în faţa Prefecturii. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD, iar pentru ora 19,00 a fost anunţată intenţia de a se deplasa în Piaţa Sfatului. 

UPDATE: La Cluj-Napoca, aproximativ 300 de persoane protestează, duminică seară, în Piaţa Unirii, împotriva noilor măsuri fiscale şi faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei. 

UPDATE: Aproximativ 150 de bucureşteni s-au adunat duminică seară, în jurul orei 18,30, în Piaţa Victoriei, pentru un protest faţă de modificarea legilor justiţiei. 

Protestatarii sunt "înarmaţi" cu steaguri, pancarte, fluiere şi tobe. Ei scandează "PSD ciuma roşie!" "DNA să vină să vă ia!", "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Jos Tăriceanu, Dragnea, Toader şi Doreanu", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie" sau "Demisia!". 

Pe pancartele protestatarilor se găsesc mesaje ca "Dragnea, Tăriceanu, Tudose - incompatibili", "Incompetenţii, inapţii, inadaptaţii", "Românio, te iubesc. #golancă" sau "Campioană la stat paralel". 

Potrivit unor manifestanţi, protestul este aprobat să se desfăşoare până la ora 21,00. 

UPDATE: La Sibiu oamenii au ieșit în stradă. Aproape o sută de protestatari se aflau grupaţi în faţa unuia dintre cele mai mari magazine din centrul municipiului Sibiu, de unde intenţionează să mărşăluiască pe două bulevarde importante din oraş

"Evenimentele din ultima vreme ne arată cât de urgent trebuie să fie pentru politicienii zilei să treacă Legile Justiției (303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind CSM) de Parlament. Sunt disperați! Jocul se poartă de acum pe viață și pe moarte (pe libertate și pe închisoare) pentru ei.

E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea și independența unor instituții fundamentale ale statului român. Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-și voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima opreliște în calea evadării lor!", se precizează pe grupul de Facebook "București: Vrem Justiție, nu corupție!".

"Cerem respingerea în bloc a acestui proiect în forma actuală!"

"Proiectul de modificare al Legilor Justiției (303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind CSM) este în Parlament și urmează să fie votat!
Cerem respingerea în bloc a acestui proiect în forma actuală!

Împotriva acestor legi s-au poziționat circa 4000 de magistrații, Președintele României, Comisia Europeană, societatea civilă și protestatarii care vin de peste 290 de zile la proteste! Dacă acest proiect va fi aprobat în Parlament, România va face pași înapoi în ceea ce privește funcționarea sistemului judiciar și lupta împotriva corupției.

Afectarea independenței sistemului judiciar și încercarea de a subordona Justiția politicului, vor întoarce România în trecut", se precizează pe acelaşi grup.

[citeste si]

Proteste în ţară, dar şi în Diaspora

Au fost anunţate proteste în Bucureşti, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timişoara, dar şi în Diaspora:
Londra - ANGLIA, München - GERMANIA, Toronto - CANADA și Zürich - ELVEȚIA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel