Proteste 10 august, miting diaspora. Parchetul General, declarații: Gazele folosite în Piața Victoriei

Sunt făcute declarații în aceste momente de la Parchetul General. 

211 plângeri penale au fost făcute după violențele din Piața Victoriei. Parchetul General a făcut lămuriri despre gazele lacrimogene folosite. 

”În cursul zilei de 16 august 2018, procurorii militari au ridicat în temeiul Ordonanței, de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, documentele privind substanțele chimice deținute și folosite cu ocazia intervenției, precum și mostre de muniție neletală și substanțe chimice. 

Precizăm că muniția neletală și gazele lacrimogene folosite au certificat de calitate și garanție, precum și declarație de conformitate. 

Acestea sunt: cartuș calibru 38 mm, cu efect iritant lacrimogen, pentru armă lansator, tipul substanței orto cloro benzal malono nitril CS, grenadă de mână cu efect iritant lacrimogen, tipul substanței orto cloro benzal malono nitril CS, pulverizator de capacitate mărită 6,6 litri, cu substanță iritant lacrimogenă, tipul substanței CS, concentrație 1%, pulverizator de mână 60 -100 de ml, cu substanță iritant lacrimogenă, tipul substanței oc oleoresin capsicum, concentrație 10%, pulverizator de mână 400 ml, cu substanță iritant lacrimogenă, tipul substanței  oc oleoresin capsicum, concentrație 10%, pulverizator de mână 150 de ml, cu cu substanță iritant lacrimogenă, tipul substanței CS, cartuș calibru 40 mm, pentru armă lansator cu efect iritant lacrimogen, încărcătură cu efecte multiple iritant lacrimogene CS și anume: fumigen, acustic, luminos.

În acest dosar au fost înregistrate 211 plângeri penale și au fost audiate 92 de persoane. A fost alăturat ordinul de intervenție din 10 august întocmit de către comandatul acțiunii și aprobat de către prefectul municipiului București, prin contrasemnare” sunt precizările de la Parchetul General. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel