PROTESTE 10 august. Informații de ultimă oră din dosar

Procurorii au audiat peste o mie de persoane în dosarul protestului din 10 august. 

Procurorii au audiat până în prezent aproximativ 1.180 de martori şi 560 de persoane vătămate şi părţi civile în dosarul în care se efectuează în continuare urmărirea penală în legătură cu organizarea, conducerea, modul de intervenţie a jandarmilor împotriva manifestanţilor care au participat la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

”În vederea stabilirii situaţiei de fapt, au fost audiaţi, până în prezent, aproximativ 1.180 de martori, 560 persoane vătămate/părţi civile, unele dintre acestea depunând înscrisuri şi acte medicale cu privire la vătămările suferite. De asemenea, au fost administrate, în parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care conţin imagini înregistrate în timpul evenimentelor, atât unele depuse la dosar de persoanele vătămate, cât şi cele transmise de către instituţiile de ordine publică sau de alte persoane juridice”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ. 

Vezi și:  Bădulescu, DOSAR PENAL. Bolcaș: Poate să-l coste mult

Potrivit sursei citate, este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanţelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forţele de ordine în cursul intervenţiei.

"Procurorii militari au efectuat demersuri pentru desecretizarea documentelor întocmite de structurile care au avut atribuţii şi au acţionat în data de 10 august 2018, o parte dintre aceste documente fiind declasificate şi înaintate organelor de urmărire penală pentru a fi avute în vedere la soluţionarea cauzei", precizează PÎCCJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel