Proteste 10 august. Carmen Dan, în postura de inculpat? ”Poate o să mă acuzați și dumneavoastră”

Carmen Dan
Carmen Dan

Carmen Dan a rememorat incidentele din 10 august 2018 din Piața Victoriei.

Carmen Dan, fostul ministru de Interne, a intervenit luni seara în direct la România TV unde a reacționat după ce Curtea de Apel, care ar fi trebuit să decidă dacă șefii Jandarmeriei vor scăpa sau nu de acuzații, a pasat decizia la Tribunalul București. 

”Nu pot și nici nu vreau să comentez despre felul în care a fost instrumentat acest dosar. Cred cu tărie că justiția se face în sala de tribunal și nu pe stradă, însă am respectat de fiecare dată decizia procurorilor, decizia instanțelor. M-am dus la DIICOT atunci când am fost solicitată, am răspuns tuturor întrebărilor care mi s-au pus și am încercat să ajut pe cât am putut la soluționarea în această etapă a dosarului. Am văzut în schimb această contradicție. Am avut de fiecare dată un actor care s-a implicat activ în derularea evenimentelor pentru că proteste au fost pe tot parcursul mandatului meu ca ministru, au culminat cu momentul 10 august și ne amintim cu toții de președintele jucător Iohannis, care era în Piața Victoriei, când cu geaca roșie, când ieșea și acuza jandarmeria fără să indice ce probe are. Și acum am constatat aceeași atitudine. Eu nu pot decât să aștept ca acest dosar să își urmeze cursul și evident, o spun încă o dată, îmi doresc ca acest capitol să fie unul încheiat, așa cum decid judecătorii sau procurorii care au făcut propunerea de clasare”, a declarat Carmen Dan. 

Carmen Dan, în postura de inculpat?

Întrebată de Victor Ciutacu dacă se așteaptă să îi fie schimbată calitatea în dosar, din punct de vedere penal, Carmen Dan a mai declarat: 

”Domnule Ciutacu, poate o să mă acuzați și dumneavoastră, cum m-au acuzat și alții, că sunt o idealistă. Dar eu continui să cred că în țara aceasta cine nu a greșit nu are pentru ce să plătească”, a completat Carmen Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel