EXCLUSIV  Proteste 1 decembrie. Bădiță, despre planul din Piața Victoriei

Florin Bădiță
Florin Bădiță

Mai este puțin până la 1 decembrie, Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri. Tot mai mult se vorbește pe internet despre protestele care vor fi de 1 decembrie. DC News a vrut să afle mai multe detalii despre acest subiect de la Florin Bădiță.   

Contactat telefonic de DC News, Florin Bădiță a oferit câteva detalii despre protest.

"O să particip la protestul de la ora 16.00, dar mai mult ca sigur voi fi și la parada de dimineață."

Întrebat dacă vor fi conflicte de Ziua Națională a României, Bădiță a declarat:

"Sper că nu. Tot timpul primăm pe nonviolență. Cum a fost în 10 august, am văzut că majoritatea violențelor au fost susținute de către Jandarmerie, au fost facilitate pe baza incompetenței lor, atât timp cât ei, în februarie 2017, au știut cum să gestioneze un grup de protestatari mai violenți, într-un an și jumătate se pare că au uitat să facă acest lucru. Dacă o să fie, o să fie din cauză că Jandarmeria o să le creeze."

Diaspora va veni la protestul de 1 decembrie?

"Probabil o să vină lumea. În principiu, oamenii își iau vacanță în perioadă sărbătorilor, nu doar pentru că e 1 decembrie, decât dacă sunt oameni care au vacanță mai mare. Eu sper să vină cât mai mulți oameni din Diaspora. Mai mult ca sigur vor fi și oameni din Diaspora care vor veni de 1 decembrie. Unii poate special pentru protest, alții că sunt în țară. Dacă era mai aproape de Crăciun, veneau mai multe persoane din Diaspora", a spus Florin Bădiță.

Ce semnificație are Centenarul Marii Uniri?

"1 decembrie este o zi ca oricare alta, doar că are o semnificație specială, pentru că avem, istoric vorbind, 100 de ani de la Marea Unire. Noi ar trebui să sărbătorim în fiecare zi că suntem români, nu numai în anumite zi, pentru că este Centenarul. La 100 de ani de la Unire, din păcate, vedem că sunt actuale unele probleme care erau actuale și acum 100 de ani. Este mai greu să stăm uniți, însă sper să se schimbe acest lucru, pe viitor", a declarat Florin Bădiță pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel