Protestatarii au ajuns duminică seara la DNA. Manifestații asemănătoare și în alte orașe

Protestatarii din Capitală au ajuns, duminică seara, la sediul DNA, numărul acestora crescând, pe parcursul marşului, la peste 400, potrivit unor surse oficiale. 

Manifestanţii s-au deplasat pe traseul Piaţa Victoriei - Universitate - Primăria Generală a Municipiului Bucureşti - sediul DNA, oprindu-se la km 0, unde au ţinut un moment de reculegere pentru revoluţionarii căzuţi în decembrie 1989 şi au cântat "Deşteaptă-te române!". De asemenea, au solicitat să li se acorde dreptul de a circula pe prima bandă de circulaţie, însă jandarmii au refuzat acest lucru. 

Protestatarii au scandat mesaje de susţinere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns duminică seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, în cadrul unui protest intitulat "Cod roşu la DNA", ulterior, coloana de manifestanţi plecând în marş spre sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Circulaţia nu a fost întreruptă, o asemenea măsură neimpunându-se datorită numărului participanţilor, aceştia deplasându-se pe trotuar, în timp ce un cordon de jandarmi împiedică pătrunderea manifestanţilor pe carosabil. 

Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară, numărul participanţilor fiind mai redus. S-au scandat lozinci antiguvernamentale şi de susţinere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ori doar s-au afişat bannere cu acest tip de mesaje: DNA, ţara e a ta, (Timişoara), "Kovesi, nu uita/Noi suntem de partea ta!", "Rezistăm/Şi nu cedăm!", "Dragnea, nu uita/România nu-i a ta!", "Îmbogăţire personală prin sărăcire generală = cv parlamentar, prefect/ministru", "Kovesi you are our only hope", "LCK şi DNA sunt spaima lui Dragnea" (Cluj), relatează Agerpres.

Manifestații și în alte orașe

Câteva zeci de timişoreni au fost prezenţi, duminică seara, în Agora din Piaţa Sfântul Gheorghe, unde şi-au exprimat susţinerea faţă de DNA. "Am vrut să ne arătăm sprijinul faţă de DNA, ideea protestului nostru pornind de la corupţia din ţară, de la nivel înalt, împotriva căreia trebuie să ne exprimăm. Pentru că apar probleme noi zilnic, la sfârşitul fiecărei săptămâni, noi, aici, abordăm câte o temă. De săptămâna viitoare vom cere autorizaţie şi pentru un marş pe străzile oraşului. Au confirmat participarea la acest protest peste 200, dar probabil că din cauza căldurii oamenii nu au venit în număr atât de mare, a declarat Răzvan Codreanu, organizatorul protestului. 

Aproximativ zece persoane au protestat, duminică, în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. "Protestăm pentru că vedem că guvernul şi parlamentarii în special, pentru ca ei să scape de puşcărie sau să-şi scape colegii penali, doresc să compromită democraţia noastră şi să compromită instituţiile democratice ale statului, DNA, justiţia. Doresc să le schimbe sau să facă în aşa fel modificări încât pe viitor să fie permisă mai multă corupţie, mai mult furt, cu ceea ce nu suntem de acord, pentru că din banii noştri se fură", a declarat unul dintre protestatari. 

Un grup de 17 manifestanţi s-a strâns duminică seară pe platoul din faţa Prefecturii din Constanţa, în urma unui apel lansat pe pagina unui site de socializare de grupul #rezist Constanţa, iar la Sibiu, peste 30 de protestatari au mărşăluit timp de două ore, pe două bulevarde din municipiu. 

Un număr de 15 persoane s-au adunat, de asemenea, în Piaţa Unirii din Oradea. "Continuăm protestele care au început în februarie, deoarece continuă atacurile la independenţa justiţiei, a statului de drept. Am ieşit acum pentru că noi considerăm că ne aflăm în cod roşu la DNA, se încearcă debarcarea Laurei Codruţei Kovesi de la conducerea DNA, ceea ce ar însemna transformarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-o Discreţie Naţională Anticorupţie. Încercăm să împiedicăm asta", a declarat profesorul Alin Dobai, lider al protestatarilor, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel