Protestatari vs. susținătorii lui Dragnea, ”confruntare” în fața instanței supreme

Scutaru Cristina / 20 mai 2019 / 11:05 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea la Targoviste
Liviu Dragnea la Targoviste

Sute de persoane s-au strâns în fața instanței supreme în așteptarea procesului lui Liviu Dragnea.

Peste 200 de persoane s-au strâns, luni, în fața sediului instanței supreme în așteptarea începerii apelului din dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță.

Oamenii stau pe trotuarele din fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), spațiul fiind delimitat de jandarmi cu garduri. Unii dintre ei au pancarte pe care scrie "România, nu îți mai devora patrioții" sau "Dragnea în libertate / Opriți fosta Securitate!".

"(Manifestanții -n.r.) sunt din București. Sunt foarte mulți pensionari, elevi care învață după amaiază. Nu e o susținere organizată. Observați pancarte? Nu este nimic organizat. Nu au primit (bonificații -n.r.). Noi vrem o justiție dreaptă, nu cum a fost până acum să fie condusă de un torționar de Lazăr. Un comunist torționar, într-o țară democrată, să conducă până mai ieri Justiție în România. Vrem o justiție dreaptă, democrată, așa cum ar trebui să fie. Augustin Lazăr a fost cel mai înalt om în fruntea Justiției. Dar la o pensie de 270.000 de lei, aplauze pentru pensia lui, aș dori ca toți românii să aibă pensia lui. Parlamentarii au pensii mult mai mici. Cu siguranță, nu este vinovat. Haudeți să punem în balans, între un om care angajează două femei, care le oferă un salariu, cazul domnului Dagnea, și un om care a furat șapte case .. care vi se pare că este pușcăriabilul dintre cei doi? Cel care a furat șapte case sau cel care a angajat două femei, care primesc salarii și își hrănesc copiii. Chiar ne ia pe toți de proși? Să spui la o țară întreagă eu am făcut șapte case din meditații la fizică? Și eu am fost cadru didactic, știu ce înseamnă să faci meditații, să faci meditații o viață întreagă nu reușești să zugrăvești o casă, nu să cumperi șapte case", a declarat Costinel Alecsandrescu, unul dintre manifestanți, scrie Mediafax.

În fața instanței sunt și câțiva protestatari


ÎCCJ ia în discuţie, luni, dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce procurorii au cerut completului sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților timp să își pregătească apărarea.

Judecătorii au anunțat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27