EXCLUSIV  Protestatari ANTRENAȚI în afara României. Dide: "Am auzit acest lucru!"-VIDEO

Cristian Mihai Dide a fost întrebat la interviurile DC News care sunt minciunile care circulă, în spațiul online, despre oamenii din stradă. 

Tânărul de la organizația 'Evoluție în instituție' s-a referit la faptul că unele persoane au zis că protestatarii sunt antrenați în afara României de către o asociație condusă de Mihail Bumbeș, lucru fals.

"Ultima minciună pe care am auzit-o despre noi a fost că suntem antrenați în străinătate de către o asociație a lui Mihail Bumbeș, un protestatar foarte activ încă de acum 15 ani. (N.r. - 'Antrenarea') se referă la activitatea pe care o desfășurăm în stradă, modalitatea de a dialoga cu jandarmii, modalitatea de a ne apăra de aceștia din urmă care ar fi făcute în tabere și ar fi finanțate din afară... Asta ar fi una dintre minciunile care circulă despre noi", a zis Cristian Mihai Dide la interviurile DC News. 

Cine este Mihail Bumbeș

Mihail Bumbeș (născut la data de 12 aprilie 1981, Curtea de Argeș) este un activist civic și istoric român, președintele și co-fondatorul asociației Miliția Spirituală.

În mai 2002, aflându-se la un miting cu ocazia Zilei Europei (9 mai) alături de alți colegi de facultate, Mihai Burcea, Dorinel Brotac, Bogdan Biszok, au declanșat un protest spontan, având ca urmare reținearea celor patru de către jandarmi și astfel reunindu-i. În aceeași lună, aceștia și-au format un grup informal, iar după o activitate de 8 ani statutul asociației s-a schimbat din grup informal în organizație neguvernamentală. ONG-ul celor patru, Miliția Spirituală, se focusează pe activismul civic, având ca misiune declarată mobilizarea conștiinței civică activă și spiritul solidarității cetățenilor.

La 24 noiembrie 2011 organizează primul protest studențesc din România dupa comunism. Protestul s-a constituit sub forma unui sit-in/occupy pașnic în sala „Vasile Pârvan" a Facultății de Istorie din cadrul Universității din București și a durat 100 de ore, din 24 noiembrie până la 28 noiembrie.

Iată răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel