Protestatară #REZIST, sesizare către Lazăr. Procurorul general, chemat să DIZOLVE PSD

O protestatară #REZIST din Piața Victoriei, Monica Constantin, i-a transmis o scrisoare procurorului general Augustin Lazăr, prin care-i solicită oficial să înceapă procedurile de dizolvare a PSD. 

Protestatara invocă articolul 44 din Constituție, alineatul 2: ”Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.” Protestatara susține că fix acest lucru îl face PSD, care ar avea ca prioritate schimbarea legislaţiei, pentru a dezincrimina abuzul în serviciu şi pentru a-şi graţia corupţii, demersuri ce contravin principiilor statului de drept. Ea mai invocă și legea partidelor care prevede că ”dacă un partid sau o organizaţie militează împotriva principiilor statului de drept el poate fi dizolvat pe cale judecătorească.” 

Monica Constantin a depus cererea în 17 iunie 2017 la Parchetul General, care şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

(w670) Monica Con

Monica Constantin (Facebook)

”Încă de la începutul protestelor prilejuite de OUG 13 ies aproape zilnic în Piaţa Victoriei pentru a apăra statul de drept şi valorile morale, aflate într-un pericol fără precedent. Problema este că au trecut mai multe luni de proteste fără ca cineva dintre specialiştii în drept constituţional şi administrativ să se autosesizeze vis-a-vis de derapajele puterii. (...) Refuz să accept că gaşca aceasta de infractori a acaparat absolut toate instituţiile şi a corupt toate persoanele. Am încredere în procurorul general şi în şefa DNA. Se pare că, totuşi, demersul meu trebuia îndreptat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Încă nu am reuşit să iau legătura cu cei de acolo, dar sunt optimistă. Cred că mai există români corecţi, inclusiv în instituţiile statului, chiar dacă sunt minoritari. Şi sper să reuşească să facă ceva pe cale legală, până nu se schimbă legislaţia...”, a declarat Monica Constantin, pentru Epoch Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel