Protestatara Angi Șerban, mesaj pentru Vela: Am câte ceva de spus

Angi Șerban
Angi Șerban

Angi Șerban i-a transmis un mesaj ministrului Marcel Vela.

„Domnule Ion Marcel Vela, pot să-mi imaginez că zilele astea toată lumea vrea ceva de la dvs. și că nu aveți tocmai cea mai simplă misiune, dar aș avea și eu câte ceva de spus:

1. Poliția Română și Jandarmeria Română sunt la olimpiada de dat amenzi, au făcut scurtă la mâini. Dincolo de necesitate, cred că putem agrea cu toții că sunt în extaz și că de la prea mult entuziasm împroașcă sănătos cu procese verbale. Și se întâmplă că au început să folosească drept scuză argumente de tip "N-ai ora trecută în declarație". Să știți că atitudinea asta de tip "eu te amendez pt. că pot, tu ai dreptul să contești în instanță" tot abuz e. Ce înseamnă să contești în instanță? Bani de avocat, drumuri pe la tribunal, timp pierdut și nervi într-o țară în care s-ar putea să iei amendă de câte ori ieși să faci asta. Și câți pot cu adevărat să facă asta? (...)

2. Observ că încercați să livrați parte din lucrurile după care țipă opinia publică, dar nu putem închide țara. Procentul celor care pot lucra de acasă este foooarte mic. Eu fac parte din categoria asta, dar nu pot să nu bag de seamă setea cu care țipă unii care habar n-au ce vorbesc să închideți pe toată lumea în casă. Sunt industrii care nu pot funcționa cu zoom, drive, excel, gmail, adobe ș.a.m.d. și sunt multe. În plus, până și alea au de suferit. Tocmai ce i-am închis cuiva apropiat care lucra de acasă și care m-a anunțat că deja după o lună le-au tăiat din salarii, i-au băgat în șomaj tehnic și pe unii chiar i-au concediat pt. că ce credeți? Au pierdut multe dintre contractele în baza cărora le stătea activitatea. (...)

3. Până la urmă cum a rămas cu fermierii? Sunt acoperiți doar cei care au certificat de producător? Dacă da, aș vrea să vă spun că sunt foarte multi oameni, să le zicem micro-fermieri, care trăiesc din pământ și din îngrijirea animalelor. Da, da, ei există, unii trăiesc foarte aproape de București. Cu ei ce facem? Le interzicem să se mai deplaseze către holde și către locurile în care își țin animalele și ce..? Îi lăsăm să moară de foame? Cu animalele cum fac, dacă îi hingherește poliția pe drumuri? Le lasă să moară de foame? Ei din ce trăiesc? (...) Deci ce facem cu cei care nu pot merge să-și hrănească animalele și să-și lucreze pământul și care n-au certificat de producător?

4. Domnule ministru, e destrăbălare în pădurile patriei. Era și înainte, dar situația asta de urgență e rai pt. hoții de lemne. (...)

Deocamdată vi le las pe astea. Experiența m-a învățat că lucrurile se rezolvă pas cu pas. Vă promit că o să revin, mai avem multe subiecte de tratatat, dar astăzi nu pot să dorm de grijile astea.

A! Și înainte să închei, vreau să vă spun că va trebui să trăim unii cu ceilalți și după starea asta de urgență, și sper din tot sufletul meu de copil idealist că vom avea la ce ne întoarce.

Mulțumesc.

Tuturor:

Aveți grijă de voi, respectați normele de siguranță, sancționați abuzurile, ajutați-vă semenii și nu fiți idioți!”, a scris, luni seară, Angi Șerban pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel