Protest UNIC într-un oraș din România. Oamenilor le-a ajuns cuțitul la os

SURSA FOTO: http://www.ziaruldinmuscel.ro/
SURSA FOTO: http://www.ziaruldinmuscel.ro/

Mulți români nu vor să primească refugiați, motiv pentru care oamenii au ieșit în stradă în Câmpulung Muscel.

Primul miting din ţară împotriva relocării refugiaţilor în oraşul lor a fost organizat la Câmpulung Muscel. Organizatorii au dorit să atragă atenţia guvernanţilor asupra acestei probleme.

Tineri din Basarabia, la Câmpulung Muscel

De mitingul programat pentru duminică la ora 15.00, au aflat şi câţiva tineri din Basarabia, iar aceştia au venit de la Piteşti să li se alăture muscelenilor.

"Nu suntem de aici de la Câmpulung, suntem din Basarabia, dar noi ne alăturăm organizatorilor şi protestatarilor, chiar dacă nu sunt în număr mare. Nu credem că cei de la Câmpulung sunt pregătiţi să primească refugiaţi. Aici, aşa după cum spun oamenii cu care am vorbit, nu sunt locuri de muncă, nu este industrie, nu au un sistem de sănătate pus la punct, chiar dacă au medici buni, nu prea au nimic... Cum privim noi, tinerii, aceste situaţii, un oraş fără deschidere pentru viitor, păcat, că este un oraş frumos, încărcat de istorie, dacă nu se face nimic pentru a-l ridica", a spus unul dintre basarabeni, scrie Ziarul din Muscel.

"Nu suntem xenofobi"

Organizatorul protestului, un om de afaceri local, nu este de acord ca imigranţii să fie cazaţi la Câmpulung.

"Nu suntem xenofobi, dar nu suntem pregătiţi să primim musafiri când avem gunoiul în mijlocul casei. Nu avem un spital dotat corespunzător, nici medici suficienţi. Au nevoie de noi să integrăm refugiaţi. Nu, fraţilor, nu putem primi refugiaţi", a spus Aurelian Banu, organizatorul acestui miting.

[citeste si]

"Noi n-avem locuri de muncă pentru cetăţenii oraşului. Angajăm străini?", "Mi-e şi teamă, nu am încredere în oamenii ăia", spuneau unii protestatari. Alţii cred că ospitalitatea românilor ar trebui să iasă la suprafaţă şi acum, când imigranţii au nevoie de adăpost, însă în anumite condiţii, să fie cazaţi în locuri unde să poată fi supravegheaţi: "Nu am nimic împotrivă, numai să aibă un loc special. Sunt şi ei oameni".

Potrivit autorităţilor, refugiaţii ar urma să fie găzduiţi într-o fostă unitate militară de jandarmerie, aflată în conservare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel