Protest topless la Vatican, după rugăciunea Papei - VIDEO

topless
topless

O feministă din cadrul mişcării ucrainene Femen, ale cărei militante au obiceiul de a manifesta topless, a reuşit să ajungă în piaţa Sfântul Petru din Vatican, unde s-a dezbrăcat parţial duminică, după rugăciunea Angelus a Papei, relatează AFP.

Alte patru feministe din cadrul Femen au fost interceptate de poliţie înainte de a ajunge în Vatican. Femen, care revendică 300 de militante la Kiev a devenit în trei ani un fenomen în Ucraina şi în străinătate.

Aceste femei au vrut să atragă atenţia asupra cauzei lor într-un moment în care Papa Benedict al XVI-lea rostea tradiţionala rugăciune de duminică în piaţa Sfântul Petru.

Prima tânără, o blondă înaltă în jeanşi mulaţi, care purta un fel de vestă transparentă din tul negru, a avut timp să ajungă în piaţă şi să îşi dezgolească sânii spre uimirea credincioşilor şi a turiştilor.

Ea reuşit, de asemenea, să afişeze o pancartă cu sloganul "Freedom for Women" ("Libertate pentru femei") şi logo-ul mişcării Femen, înainte de a fi luată cu forţa şi culcată la pământ de poliţişti.

Celelalte patru militante au fost oprite pe bulevardul Conciliazione care duce la Vatican, în timp ce erau încă îmbrăcate şi au fost conduse cu maşina poliţiei la comisariatul cel mai apropiat.

Feministele din cadrul Femen s-au remarcat deja sâmbătă prin participarea la o mare manifestaţie a Partidului Democrat (PD), principala formaţiune de stânga din Italia, împotriva Guvernului de centru-dreapta.

Purtând pancarte care îl critică pe Silvio Berlusconi, ele au defilat practic goale şi pictate din cap până în picioare în culori italiene: una în verde, alta în alb şi cea de-a treia în roşu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel