PROTEST: Sute de oameni, în stradă faţă de politica economică de austeritate

Peste 200 de mineri şi energeticieni, membri ai Sindicatului Mine-Energie Oltenia (SMEO), protestează marţi seara pentru a doua oară consecutiv săptămâna aceasta, în semn de nemulţumire faţă de politica economică de austeritate adoptată de administraţie prin noul director al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică.

'Problema pentru care ne-am strâns în această piaţă este aceea de păstrare a locurilor de muncă în cadrul CEO, spunem un 'nu' hotărât restructurărilor, un 'nu' hotărât externalizărilor şi toţi trebuie să ţină cont că toată economia judeţului Gorj depinde de această unitate', a declarat preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe.

Conducerea CEO a publicat marţi, pe site, un comunicat de presă prin care susţine că 'are permanent în vedere stabilirea măsurilor ce se impun pentru a nu se ajunge într-o situaţie similară cu cea a Complexului Energetic Hunedoara (CEH)', afirmând că nu se pune problema intrării în insolvenţă a companiei, liderul SMEO afirmând despre acesta că este 'dezamăgitor'.

'Am citit acel comunicat, e dezamăgitor, dacă îl citim cu foarte multă atenţie spune că nu se ţine cont numai de acea economie şi de toţi indicatorii, un lucru total incorect, contractul colectiv de muncă spune foarte clar că economia la fondul de salarii se distribuie salariaţilor. (...) Marea dezamăgire este că nu se vorbeşte absolut deloc de acompaniament social, se vorbeşte numai de restructurare, eficientizare şi reorganizare. În ceea ce priveşte acea opinie prin care se spune că nu se va intra în insolvenţă, aş întreba şi eu, atunci când va scoate compania încă o pierdere foarte mare, ce se poate întâmpla, care sunt riscurile atunci?', a mai spus Gabriel Căldăruşe.

El a afirmat că protestul va fi reluat vineri, 8 ianuarie, menţionând că, dacă nu vor fi obţinute rezultatele scontate, minerii şi energeticienii din cadrul SMEO vor continua şi cu alte forme de protest. Primăria Târgu-Jiu a autorizat organizarea de adunări publice în urma solicitării SMEO în zilele de 4, 5 şi 8 ianuarie, în intervalul orar 16,30 - 18,30. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel