Protest spontan la Tribunal și Parchet

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Grefierii Tribunalului şi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au organizat, vineri dimineaţă, un protest spontan în faţa instituţiei. 

Acţiunea organizată de Federaţia Naţională Sindicală Projust are loc simultan în toată ţara, între orele 10.00 şi 12.00.

Protestatarii cer adoptarea unui nou Statut al personalului de specialitate juridică din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, în raport cu noile modificări legislative şi care să cuprindă atribuţii corespunzătoare nivelului de pregătire profesională şi realizabile în timpul programului de lucru, de opt ore pe zi. Ei cer plata orelor suplimentare pentru sarcinile suplimentare de serviciu sau volumul mare de activitate. În plus, solicită recunoaşterea ca personal de specialitate juridică a categoriei profesionale a grefierilor, cu nivel de salarizare similar şi introducerea în aceeaşi clasă de salarizare, alături de celelalte categorii profesionale din sistemul judiciar, dar şi garantarea independenţei şi a statutului profesional de specialitate juridică şi recunoaşterea drept categorie profesională participantă în înfăptuirea actului de justiţie.

Printre revendicări se mai numără acordarea unei pensii de serviciu după 25 de ani de vechime efectivă în funcţie, fără limită de vârstă, dar şi o finanţare corespunzătoare a sistemului de justiţie în ceea ce priveşte drepturile salariale şi resursele materiale pentru buna desfăşurare a activităţii, precum şi asigurarea de spaţii şi condiţii de muncă normale.

”Protestul nu afectează nici şedinţele, nici activitatea de relaţii cu publicul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătorul Florin Cotoi, potrivit Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel