PROTEST #ȘIEU. Chirieac: Lovitura zdrobitoare dată de DNA

Autostrada
Autostrada

Analistul politic Bogdan Chirieac subliniază că sunt subiecte în care consensul este 100% în România. 

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, afirmă că protestul pentru autostrăzi, #ȘIEU, este unul justificat, în condițiile în care nu au fost construite șosele moderne. ”Dacă ești ministru şi nu te duci pe şantier să verifici stadiul lucrărilor, să-i biciuieşti puţin pe ăia, nu se face nimic”, spune liderul ALDE, care se plânge de ”ritmul lent de construcție a autostrăzilor în România”.

În urma declarațiilor liderului Senatului, s-a speculat în spațiul public cu privire la o dispută în coaliție. Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că în România, în ceea ce privește autostrăzile, consensul e 100%, iar Tăriceanu nu atacă PSD-ul prin poziția sa. 

Sunt câteva subiecte unde consensul e 100% în țara noastră dezbinată, fărămâtă: unul se referă la construcția de autostrăzi, poate și de căi ferată de mare viteză, al doilea privește traficul din București. Aici toată lumea este de acord. N-am înțeles că dl Tăriceanu atacă PSD-ul în chestiunea asta.

Exact cum spune și dânsul, a fost premier între 2004 și 2008 și n-a crescut un metru de autostradă. După care, am avut banii de la UE de care și-a bătut joc regimul Băsescu.

A mai fost lovitura zdrobitoare dată în timpul războiului româno-român, din 2014, de către DNA-ul doamnei Kovesi, când practic toți, cu excepția unuia singur, toți marii constructori români de autostrăzi au fost puși pe butuci. O licitație durează patru ani, problema este că vor câștiga corporațiile străine, pentru că doar ele pot pune scrisorile de garanție, băncile străine din România nu dau companiilor românești scrisoarea de credit, așa că vine compania străină, care nu are nicio problemă în a lua scrisoarea de credit și ar trebui să lucreze românii. Problema e că nu sunt români la muncă. Când DNA a desființat marile companii românești care se așezaseră și care aveau mii de camioane, mii de utilaje, cu mii, poate zeci de mii de muncitori, n-au mai putut plăti salariile, lumea a plecat pentru că e mare lipsă de constructori în Europa. Nu mai ai cu ce lucra. Te trezești că vine corporația străină, câștigă licitația, dar n-are cu cine lucra” a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. El a mai subliniat că toată lumea susține protestul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel