PROTEST. Românii ies din NOU în stradă: Vrem demisia guvernului

Un nou protest va avea loc mâine în Capitală.

Protestatarii au anunțat că vor pleca în marş de la ora 19:00 din Piaţă Victoriei spre Parlament şi vor rămâne acolo "spre a le transmite membrilor acestuia faptul că suntem împotriva amendamentelor depuse pe legea graţierii. Şi nu numai".

Aceștia cer demisia guvernului Grindeanu, demisia Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, dar și cea a președintelui PSD Liviu Dragnea.

Sub sloganul "Corupţia Ucide" organizatorii evenimentului au expus motivele din cauza cărora vor ieși din nou în stradă:

"De ce? 

OUG 13 revine pe filiera parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţă prescurtată a amendamentelor propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae.

1. De asta:
Şerban Nicolae despre amendamentele la proiectul legii graţierii: Ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane. Nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea 3 într-un pat, încondiţii de igrasie, de igienă precară.

Corupţii trebuie să stea la puşcărie iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie .

2. România o să între în faliment, pe modelul Greciei.

Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dublă.

„Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intră la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi dinsănătate. (...) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari“, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

3. România chiar o să între în faliment.
OUG 9 va permite primăriilor să cheltuiască bani care încă nu există. Adică copiii tăi o să plătească pentru ce au cheltuit ei acum.

Dispare Reforma din Sănătate, Mediu făcută de guvernul Cioloş
4. OUG 79, care ar permite să avem directori de spitale aleşi prin concurs, nu şpagă şi relaţii, a fost respinsă în Senat, se discuta în Camera Deputaţiilor.

5. OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament.

Mai mult, în urmă adoptării OUG 51/2016, Comisia Europeană a anulat procedura de infringement declanşată împotriva României, tocmai pentru netranspunerea prevederilor din regulamente.

Considerăm că prevederile OUG 51/2016 reprezintă, în cea mai mare parte, un instrument esenţial în lupta împotriva tăierilor ilegale de pădure şi este necesar că aceste prevederi să fie adoptate prin lege. Deci dacă scăpăm de acesta lege, riscăm să fim amendaţi din nou.

Dorim demisia guvernului Grindeanu
Demisia şefului PSD Liviu Dragnea
Demisia şefului senatului, Tăriceanu".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel