Protest profesori. Au rămas fără sălile de curs: "Ce facem cu elevii"

Cadrele didactice de la Colegiului Naţional "Ştefan Odobleja" din Craiova au protestat, după-amiază, în semn de nemulţumire faţă de decizia Primăriei Craiova de a aloca un corp de clădire al acestei unităţi de învăţământ Liceului "Voltaire", înfiinţat în anul 2015 sub egida Universităţii Craiova şi care avea nevoie de sediu pentru acreditare.

Cadrele didactice de la Colegiul "Odobleja" susţin că peste 600 de elevi nu vor mai avea unde să înveţe în urma deciziei Primăriei Craiova, pentru că un corp de clădire este amenajat pe fonduri europene şi este destinat laboratoarelor şi, potrivit procedurilor europene, nu poate fi schimbată destinaţia acestuia.

"Noi am făcut demersuri până acum la IŞJ, la primărie să ne spună ce facem cu elevii, în sensul că nu avem alt spaţiu în care să relocăm aceste clase din acest pavilion alocat Liceului "Voltaire". Corpul central este ocupat integral cu 16 clase şi pavilionul laboratoare este renovat pe un proiect cu fonduri europene, derulat în perioada 2014-2016, iar până în 2020 nu putem schimba destinaţia.

Am dorit să tragem cablu prin fibră optică în această clădire, am cerut ADR Sud-Vest "Oltenia" un punct de vedere şi nu ne-au permis, au spus că nu putem modifica nimic. Am cerut să ne spună ce facem cu elevii, că nu avem soluţii, şi nu am primit niciun răspuns", a declarat profesorul Eugen Popescu de la Colegiul "Odobleja".

Un pavilion al Colegiului "Odobleja" a fost alocat Liceului "Voltaire" prin hotărâre de Consiliu Local, iar această hotărâre a fost pusă marţi în aplicare de către autorităţile locale, deşi cadrele didactice, prin intermediul Federaţiei "Spiru Haret", au contestat hotărârea CL Craiova în instanţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Nicoleta Liţoiu, a declarat că hotărârea CL Craiova a fost pusă în aplicare, chiar dacă a fost contestată în instanţă. "Azi a fost o întâlnire la Prefectura Dolj cu reprezentanţii Primăriei, ai IŞJ Dolj şi ai ambelor licee, în urma căreia s-a decis aplicarea hotărârii CL Craiova, chiar dacă sindicatul a contestat în instanţă această hotărâre", a declarat Liţoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel