Protest #REZIST la Tribunal. Chirieac: Dovada că nu doreau o justiţie independentă, ci o justiţie a lor

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat imaginile zilei, cu zecile de oameni care protestează în faţa Tribunalului Bucureşti împotriva decizie de a nu se redeschide dosarul "10 august".

"Aşa cum bănuiam - şi acum iată, avem şi dovezile - oamenii aceştia nu doreau o justiţie independentă. Ci doreau o justiţie a lor, să le aparţină această putere a statului. Când s-au dat decizii care au convenit, chiar cu abuzuri, lumea de acolo a fost de acord cu justiţia: 'jos labele de pe justiţie', 'luptăm cu corupţia'...

Când s-a dat o decizie care nu convine, a dus la manifestaţii de stradă. Deci nu justiţia independentă e ceea ce ne dorim, ci o justiţie a noastră, a grupului nostru de interese", a declarat, la România TV, Bogdan Chirieac.

"Ar fi bine ca justiţia din România să ia deciziile în funcţie de probe. Iar acum înţeleg că pe probe s-a luat această decizie; ea poate să convină unora, poate să nu convină altora. Dar demonstrezi împotriva unei decizii a justiţiei? Păi până acum întrebam un politician: 'cum comentaţi abuzul de la Ploieşti al lui Portocală?'. 'Nu pot comenta deciziile din justiţie, nu pot comenta ancheta unui procuror...' Acum văd că politicienii, unii dintre ei, se declară nemulţumiţi, comentează decizia justiţiei.

Deci dacă decizia ne convine, nu comentăm; dacă nu ne convine, cerem o justiţie independentă", a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel