PROTEST PIAȚA UNIVERSITĂȚII. Cine a organizat protestul și de ce

Foto: Facebook eveniment protest
Foto: Facebook eveniment protest

Protestul împotriva imunității parlamentare era programat, pe Facebook, pentru vineri, la ora 18:00. Zeci de oameni au ieșit, însă, miercuri, la Piața Universității. 

(w670)

Pe pagina evenimentului de vineri a apărut, miercuri, următoarea postare: 

(w670)

Mesajul lui Macovei

"E timpul să ieșim în stradă!

Nu există voință politică de a lupta cu corupția, ci doar interese de partid și calcule politicianiste. Șova și Vosganian scapă de anchete și de justiție pentru că așa vor colegii lor. Ce vor oamenii nu contează pentru ei. Ce spune legea nu contează pentru ei.

E timpul să ieșim în stradă! La ora 18.00 ne plimbăm pe la Universitate", este mesajul complet postat de formațiunea Monicăi Macovei. 

Tinerii frumoși sau generația Facebook

"Milităm pentru menținerea imunității doar pentru declarații politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori!  Ne vedem astăzi la ora 18 în Piata Universității din București! Precum și Vineri, de la ora 18", scrie în evenimentul creat pentru miercuri.

Mesajul evenimentului continuă cu un update: "Dan Șova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să își bată joc de popor și de justiție, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieșit în noiembrie! Timpul este scurt, invitați prieteni la eveniment!". 

Miercuri, la Senat, au fost 168 de senatori. Au votat 151, dintre care 67 "împotrivă". Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, iar Dan Șova și-a păstrat imunitatea parlamentară. Cererea DNA trebuie să fie votată de 50% plus 1 din numărul total al senatorilor.

"Dacă vor fi prezenți anumiți oameni politici sau lideri de opinie, îi rugăm sa precizeze faptul că sunt acolo doar ca simpli participanți, la fel ca toată lumea", conchide mesajul. 

Protestul este organizat și-n Constanța, Sibiu și Cluj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel