Protest pentru creşterea salariilor la Astra Rail Caracal

Peste 100 de angajaţi ai fabricii Astra Rail de la Caracal au protestat vineri, în faţa unităţii, solicitând creşterea salariilor, ei anunţând că vor relua lucrul numai atunci când vor primi documentele care să prevadă salarii mai mari.

Acţiunea a avut loc în contextul în care în această săptămână au protestat şi angajaţii fabricii de vagoane marfă de la Arad, care au cerut creşteri de salarii între 30% şi 40%.

"Aici suntem strânşi să ne revendicăm şi noi drepturile. Noi ne solidarizăm cu cei de a Arad, colegii noştri, drepturile ce le vor dumnealor le vrem şi noi. Atât. Nimic mai mult. Aceleaşi drepturi. Nimic altceva. Când vor intra ei la la lucru vom intra şi noi", a spus unul dintre protestatarii de la Caracal.

Protestul a început vineri dimineaţa, în jurul orei 10,00, şi a continuat până la ora 16,00.

"Am refuzat să mai lucrăm pentru acest salariu, care este foarte mic, de aproximativ 1.200 lei net. Astăzi am ieşit la miting ambele ture, am protestat până la ora 16,00 şi vom continua protestele de luni, chiar dacă vor avea loc negocieri. Astăzi fostul lider sindical a demisionat, avem un nou lider sindical, un inginer de sudură. Noi vom protesta până când vom vedea noile contracte de muncă, măriri de salarii", a spus unul dintre angajaţii participanţi la miting, Cristi Ciurica.

Sute de angajaţi ai Astra Rail Arad au oprit spontan lucrul, joi şi vineri, şi au protestat în faţa fabricii de vagoane marfă, fiind nemulţumiţi de salarii. Ei solicită o creştere cuprinsă între 30 şi 40 la sută, însă negocierile de până acum cu patronatul nu au avut succes. Astra Rail, care are ca acţionar majoritar (75%) concernul american Greenbrier, are 1.200 de salariaţi în unitatea din municipiul Arad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel