PROTEST. Pensionarii se revoltă împotriva majorării unui tarif important

În Mehedinţi, peste o sută de pensionari din Orşova au protestatn luni dimineața faţă de gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere.

În Mehedinţi, peste o sută de pensionari din Orşova au protestatn luni dimineața faţă de gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere.

Cele peste 100 de persoane prezente la manifestaţie şi-au strigat nemulţumirea faţă de modul în care firma Floricola SA gestionează managementul deşeurilor din oraş, neridicate din 18 ianuarie 2017, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Adrian Cican. Potrivit acestuia, situaţia a fost cauzată de decizia firmei de salubrizare din Orşova de a renunţa la prestarea serviciului respectiv invocând faptul că administraţia publică locală, cu care are încheiat un contract, nu este de acord cu majorarea tarifului de ridicare a deşeurilor menajere (fără TVA) de la 7,43 lei/ persoană la 14,84 lei /persoană. 'Acţiunea de protest a pensionarilor este îndreptăţită, suma solicitată fiind exagerat de mare. De asemenea, aceasta a denunţat unilateral contractul, mai ales când i s-a solicitat să investească, în baza înţelegerilor, 730.000 euro în închiderea depozitului neconform de deşeuri menajere', a afirmat Cican.

[citeste si]

La rândul său, preşedintele Clubului Pensionarilor, Florin Lăpădătescu, a afirmat că autorităţile de mediu ale judeţului Mehedinţi au sancţionat, la sfârşitul lunii ianuarie, cu 50.000 lei Primăria municipiului Orşova, deşi sancţiunea trebuia aplicată numai firmei Floricola SA, singura vinovată de modul în care se gestionează deşeurile menajere în localitate'. Conducerea Primăriei Orşova a promis protestatarilor că va identifica o soluţie pentru ieşirea din criză şi că pentru gestionarea activităţii de salubrizare va convoca marţi o şedinţă de consiliu local în care se va hotărî înfiinţarea unui serviciu serviciu de utilitate publică astfel încât serviciile de salubrizare şi apă-canal să fie administrate corespunzător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel