Protest părinți. Autoritățile le-au mutat copiii la altă școală

Mai mulţi părinţi au protestat la Tismana, după ce consiliul de administraţie al şcolii unde învaţă copiii lor a decis ca elevii să studieze la o altă unitate de învăţământ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Georgeta Popescu, este vorba de opt elevi din clasa a IV-a de la şcoala din Topeşti, care ar urma să fie mutaţi la o unitate de învăţământ din Tismana.

"IŞJ Gorj caută o soluţie pentru detensionarea situaţiei create la Tismana, încercăm să fim alături de elevii din această comunitate şi alături de părinţi. Decizia a fost a şcolii, în Consiliul de Administraţie, atunci când s-a realizat proiectul planului de şcolarizare, şi tot Consiliul de Administraţie al şcolii trebuie să vină cu o propunere şi o soluţie în acest sens, de care noi vom lua cunoştinţă şi pe care vrem să o susţinem, alături de autoritatea locală", a declarat Georgeta Popescu.

Decizia luată în urma unei analize a costurilor de întreținere şi funcţionare a unităţii de învăţământ

"În perioada februarie-martie, pentru fiecare unitate cu personalitate juridică, se analizează numărul de elevi prospectiv pentru anul şcolar următor şi, în funcţie de acest număr de elevi, se fac calcule cu costurile per elev, în urma acestor calcule rezultă dacă se pot sau nu încadra cu cheltuielile de întreţinere şi de personal şi în urma analizei se decide dacă şcoala poate fi menţinută sau nu.

La baza deciziei, în primul rând, o astfel de analiză a stat. Ideea este comasarea claselor pentru a se încadra în costul standard per elev. Cu sprijinul autorităţii locale, se poate menţine şcoală, asigurându-se de către primărie o parte din cheltuielile necesare. Se poate dezamorsa această situaţie şi vom face tot ce este posibil în acest sens", a mai spus Georgeta Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel