Protest părinți. Autoritățile le-au mutat copiii la altă școală

Deschidere an școlar
Descriere foto: Deschidere an școlar

Mai mulţi părinţi au protestat la Tismana, după ce consiliul de administraţie al şcolii unde învaţă copiii lor a decis ca elevii să studieze la o altă unitate de învăţământ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Georgeta Popescu, este vorba de opt elevi din clasa a IV-a de la şcoala din Topeşti, care ar urma să fie mutaţi la o unitate de învăţământ din Tismana.

"IŞJ Gorj caută o soluţie pentru detensionarea situaţiei create la Tismana, încercăm să fim alături de elevii din această comunitate şi alături de părinţi. Decizia a fost a şcolii, în Consiliul de Administraţie, atunci când s-a realizat proiectul planului de şcolarizare, şi tot Consiliul de Administraţie al şcolii trebuie să vină cu o propunere şi o soluţie în acest sens, de care noi vom lua cunoştinţă şi pe care vrem să o susţinem, alături de autoritatea locală", a declarat Georgeta Popescu.

Decizia luată în urma unei analize a costurilor de întreținere şi funcţionare a unităţii de învăţământ

"În perioada februarie-martie, pentru fiecare unitate cu personalitate juridică, se analizează numărul de elevi prospectiv pentru anul şcolar următor şi, în funcţie de acest număr de elevi, se fac calcule cu costurile per elev, în urma acestor calcule rezultă dacă se pot sau nu încadra cu cheltuielile de întreţinere şi de personal şi în urma analizei se decide dacă şcoala poate fi menţinută sau nu.

La baza deciziei, în primul rând, o astfel de analiză a stat. Ideea este comasarea claselor pentru a se încadra în costul standard per elev. Cu sprijinul autorităţii locale, se poate menţine şcoală, asigurându-se de către primărie o parte din cheltuielile necesare. Se poate dezamorsa această situaţie şi vom face tot ce este posibil în acest sens", a mai spus Georgeta Popescu.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22