Protest OSB București. Studenții, în stradă

Organizația Studenților Basarabeni din București își exprimă îngrijorarea față de algerile prezidențiale care au avut loc pe 13 noiembrie.

"Pe teritoriul României au fost deschise doar 11 secții de votare, dintre care două în București. Ne arătăm dezamăgirea față de incompetența instituțiilor de stat: Comisia Electorală Centrală și Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău în organizarea celui de-al doilea scrutin prezidențial. 6000 de buletine de vot pentru București n-au fost suficiente, basarabenii din București au mers în număr mare la cele două secții de votare. În jurul orei 19:00 secţia de votare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti a fost închisă după terminarea buletinelor de vot. Astfel toți alegătorii au fost îndemnați să meargă să voteze la Consulatul Republicii Moldova din București.

Imediat după ora 21.00, reprezentanţii Consulatului au anunţat că permit celor strânşi în faţa instituţiei să voteze, însă mai erau doar 120 de buletine de vot. Organizația Studenților Basarabeni din București organizează, în acest sens, un protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la ora 18:30.

Duminică, 13 noiembrie, basarabenii din București s-au mobilizat exemplar și au dat dovadă de o responsabilitate civică pe măsură. Din acest considerent, indignarea noastră este din ce în ce mai mare. Ieșim în fața Ambasadei de la București pentru a cere demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale și a Ministrului Afacerilor Externe", a transmis departamentul PR și Comunicare al OSB București.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel