Protest oi Curtea de Argeș. Ciobanii, amendați de jandarmi

 Jandarmii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale joi, în urma unui protest al crescătorilor de oi din Curtea de Argeş, care au ieşit cu turmele pe străzi, cu intenţia de a ajunge în faţa sediului primăriei. 

"Mai mulţi cetăţeni (...), nemulţumiţi de răspunsul Primăriei Curtea de Argeş privind licitaţia de concesionare a păşunilor alpine din zonă, au desfăşurat un protest spontan, având intenţia de a aduce circa 2.000 de oi în faţa primăriei. (...) Jandarmii argeşeni au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale în valoare de 400 lei, în baza art. 2, pct. 1 şi pct. 31, din Legea 61/1991, republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş. 

Conform aceleiaşi surse, prin măsurile dispuse la faţa locului, jandarmii şi poliţiştii "au prevenit tulburarea gravă a ordinii şi siguranţei publice". 

Mai mulţi crescători de oi din Curtea de Argeş au ieşit joi cu animalele pe străzi, în semn de protest faţă de modul în care au fost repartizate păşunile alpine. Cele două turme de oi care porniseră către sediul primăriei au fost blocate de poliţişti şi jandarmi pe două străzi secundare. 

Reprezentanţii administraţiei locale au discutat cu crescătorii de animale şi i-au invitat la sediul primăriei pentru negocieri. 

După o primă rundă de discuţii cu viceprimarul Gabriel Jubleanu, protestatarii s-au declarat în continuare decişi să renunţe la oi în cazul în care solicitările nu le sunt soluţionate. 

Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că, în urma licitaţiei organizate de Primăria Curtea de Argeş, păşunile din zona montană au fost concesionate unui singur crescător de oi, ceilalţi rămânând fără hrană pentru animale. Ei susţin că au făcut sesizări către autorităţile statului, inclusiv către DNA, semnalând posibile ilegalităţi, dar încă nu a fost luată nicio măsură, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel