EXCLUSIV  PROTEST mineri. Momente de groază în subteran. Romoșan, directorul de la Lupeni: Am sunat și la 112! Sunt foarte slăbiți, obosiți, nervoși

Exploatarea Minieră Lupeni
Exploatarea Minieră Lupeni

Directorul Exploatării Miniere Lupeni, Ilie Romoșan, a vorbit despre protestul minerilor care s-au blocat în subteran pentru neplata unor drepturi promise.

„Minerii din schimbul 4 din data de 16 februarie au intrat în subteran, nu au vrut să mai iasă și s-au blocat în subteran. Nemulțumirea lor a fost neaplicarea drepturilor promise ce constau în transport de la și până la locul de muncă, bonuri de masă și ajutorul de încălzire. Marea lor supărare a fost că s-a amânat cumva plata până în jurul datei de 26 februarie”, a transmis directorul Exploatării Miniere Lupeni, Ilie Romoșan, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

74 de mineri, blocați în subteran. Starea lor de sănătate nu este bună

„La momentul de față, în subteran avem blocați 74 de persoane. Au mai ieșit dintre ei în schimburile anterioare și avem dintre ei în schimburile de astăzi, 19 persoane. Starea lor de sănătate nu este nici foarte bună, sunt foarte slăbiți, obosiți, nervoși. Mulți dintre ei urmează tratamente pe care nu și le-au mai luat. Am făcut și solicitări la 112”, a continuat el.

Minerii vor continua protestul

Romoșan a adăugat că minerii vor continua cu protestul. „De aseară de la ora 00:00, și minerii de la Vulcan au venit către ortacii lor de la mina Lupeni. Acum sunt undeva în fața clădirii administrative a minei Lupeni. La fel, și la Livezeni s-au blocat în subteran, însă nu știu numărul lor”, a mai precizat directorul E.M. Lupeni.

Delegația de la București, fără succes până acum

„Avem o delegație la București, din câte știu, formată din Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, domnul Cristian Roșu, și o delegație de câțiva președinți și vicepreședinți de sindicat. Astăzi, la ora 10:00, au avut întâlnire cu ministrul Energiei, după care au plecat spre Ministerul de Finanțe pentru a găsi fonduri pentru a plăti măcar o parte din drepturile restante. Până la această oră, nu am vreo certitudine că s-a rezolvat ceva”, a conchis Romoșan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel