UPDATE: Se repetă momentul 2012! Peste 25.000 de oameni în stradă

Peste 5.000 de oameni s-au adunat, marți seară, în Piaţa Universităţii pentru a-i cere demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Participanții la miting au blocat traficul pe Bulevardul Magheru, în zona Pieței Universității. Potrivit televiziunilor de știri, mulțimea este în creștere, iar miile de persoane vor pleca în marș dinspre Universitate către sediul Guvernului.

Update: - ora 23:25 - Protestatarii au ajuns în Piața Unirii și s-au împărțit în două grupuri: unul merge spre Piața Universității, iar celălalt se îndreaptă către clubul Colectiv, pentru a ține un moment de reculegere. Înainte de asta, manifestanții au mers și pe dealul Patriarhiei, unde au cerut demisia Patriarhului Daniel.

- ora 23:00 - Zecile de mii de oameni pleacă din fața Primăriei Sectorului 4 și merg către clubul Colectiv. Jandarmeria a confirmat că peste 25.000 de oameni au manifestat în această seară în stradă în Capitală.

- ora 22:35 - Potrivit televiziunilor de știri, peste 25.000 de oameni îi cer demisia lui Cristian Popescu-Piedone în fața Primăriei Sectorului 4.

- ora 22:20: - Mulțimea a ajuns în Piața Constituției, în drumul către Primăria Sectorului 4. Destinația finală va fi clubul Colectiv. În acest moment, peste 20.000 de oameni protestează în fața Parlamentului.

- ora 21:45 - Protestatarii pleacă de la sediul Ministerului de Interne și se îndreaptă către sediul Primăriei Sectorului 4. ”Demisia, demisia”, scandează miile de manifestanți.

- ora 21:20 - Manifestanții au ajuns în fața sediului MAI, unde scandează împotriva vicepremierului Gabriel Oprea.

- ora 20:55 - Digi24 anunță că cei 15.000 de protestatari părăsesc Piața Victoriei și se deplasează, pe Calea Victoriei, către sediul Ministerului Afacerilor Interne.

- ora 20:10 - Agențiile de presă transmit că numărul manifestanților prezenți în fața Guvernului a ajuns la peste 15.000.

- ora 19:45 - Poliția a blocat accesul pe arterele Kisseleff, între Arcul de Triumf și Piața Victoriei, și Aviatorilor, între Piața Charles de Gaulle și Piața Victoriei, astfel că circulația în zona de nord a Capitalei este paralizată la această oră.

- ora 19:40 - Încep să apară primele semne de violență în Piața Victoriei. Câțiva dintre protestatari sunt supărați pe jandarmii prezenți în fața Guvernului și au încercat să rupă cordonul pe care aceștia îl formează.

- ora 19:10 - Televiziunile de știri transmit că aproximativ 7.000 - 8.000 de oameni au ajuns în fața Guvernului, iar numărul acestora este în creștere. Mulțimea cere demisiile primarului de la Sectorul 4, Cristian Popescu - Piedone, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și premierului Victor Ponta. Manifestația este una pașnică, iar protestatarii sunt aclamați de șoferii care trec pe lângă mulțime.

-------------------------------

Știrea inițială:

Participanții la acest protest s-au adunat în Piaţa Universităţii după ce şi-au dat întâlnire pe Facebook. Aceștia solicită demisia edilului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Protestatarii anunțaseră că vor porni în marş spre Primăria Sectorului 4, însă planurile lor par să se fi schimbat între timp. Ei au adus lumânări şi flori, pe care le-au depus pe lângă fântână, formând şi o cruce din candele aprinse.

Conform paginii de Facebook pe care a fost creat evenimentul, peste 5.500 de persoane şi-au anuntat prezența, în timp ce 6.400 s-au aratat interesaţi.

[citeste si]

Oamenii au venit cu steaguri naţionale şi cu pancarte pe care scrie "Corupţia ucide", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România", "Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României".

Cei mai mulți dintre manifestanți sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a protesta împotriva indiferenţei şi a corupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii de genul celei petrecute vineri seară în clubul Colectiv.

Oamenii au început să strige "Ruşine să vă fie!", "Piedone nu uita, va veni şi vremea ta" şi "Jos Oprea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel