Protest magistrați. Câți s-au strâns faţa Curţii de Apel. Update: incidente - video

protest
protest

Câțiva magistrați s-au strâns, duminică, în faţa Curţii de Apel Bucureşti pentru a protesta.

UPDATE: Protestul s-a încheiat în jurul orei 18:36.

------

Circa 60 de magistraţi s-au adunat duminică, în faţa sediului Curţii de Apel Bucureşti, pentru a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei şi codurilor penale. 

”Încercăm să atragem atenţia Guvernului şi Parlamentului că justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână. Din păcate, în ultimul an, s-au promovat proiecte de acte normative care încalcă standarde internaţionale, este vorba de mai multe avize ale Comisiei de la Veneţia, cu privire la independenţa, imparţialitatea şi integritatea justiţiei. Practic, justiţia română este considerată a fi sub asalt în momentul de faţă. Politicienii ar trebui să înceteze orice atac referitor la statul paralel şi orice persoană care are semnale, informaţii despre abuzuri comise de magistraţi nu are decât să sesizeze Inspecţia Judiciară sau Parchetul General”, a declarat unul dintre protestatari, judecătorul Cristi Danileţ.

Două grupuri de oameni

Pe trotuarul opus Curţii de Apel unde protestează magistraţii, s-au format două grupuri de oameni, unii pro şi alţii contra. Grupul pro, alcătuit din aproximativ 30 de persoane, le strigă magistraţilor 'Nu cedaţi, rezistaţi!', 'Justiţie independentă!', 'Vă iubim!'. Grupul contra, alcătuit din aproximativ 20 de oameni, le strigă 'Ruşine!' şi 'Respectaţi Constituţia!'.

”Duminică, de la ora 17.30, reprezentanţi ai magistraţilor din toată ţara vor protesta în faţa Curţii de Apel Bucureşti", anunțase judecătorul Cristi Dănileţ pe pagina sa de Facebook.

De altfel, el declarase că magistrații iau în calcul ”blocarea activității" în toată țara, în cazul în care ministrul Tudorel Toader ”continuă cu evaluarea aceasta a procurorului general în afara legii, dacă ignoră solicitările din partea magistraților". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel