EXCLUSIV  PROTEST legi Justiție. Tudor Cârstoiu: Aceasta este finalitatea-VIDEO

Tudor Cârstoiu, tânăr activist civic, specialist în marketing, în cadrul unui interviu acordat DC News, a discutat, printre alte subiecte de interes, și despre protestele organizate în Piața Victoriei.

Semn de maturitate 

Protestele desfășurate pe parcursul anului 2017 reprezintă un câștig și un semn de maturitate, consideră Tudor Cârstoiu.

„Cum a spus și președintele Iohannis, cred că a fost un semn de maturitate a societății civile din România și, probabil, unul dintre câștigurile cele mai mari ale acestui an, fiindcă vedem că există oameni care luptă pentru niște idealuri, nu doar pentru salarii mai mari sau interese strict personale. Cred că este un câștig pentru acest an", a declarat tânărul în cadrul interviului, punctând că este un plus pentru România de azi și România de mâine.

Legile Justiției

„Finalitatea demersului, în acest moment, este să oprim Legile Justiției, care nu contest că nu au și părți bune. (...) Nu o să intru în detaliu, pentru că nu sunt specialist. S-au pronunțat deja magistrații printr-un protest. Nu doar noi, în stradă, cât și partenerii europeni, magistrații și așa mai departe au spus că aceste legi subminează independența justiției", a declarat Tudor Cârstoiu.

ANI

„Pot să dau și exemplu cu modificarea funcționării Agenției Naționale de Integritate. Dacă se schimbă funcționarea ANI în modul în care a fost cerut în acest moment, 675 de dosare vor fi curățate dintr-o dată. Acesta este doar un exemplu. Repet, sunt multe astfel de exemple. Se zicea că pe noile legi, de exemplu, în cazul crimei de la metroul din București ar fi fost mult mai greu de descoperit făptașul. Cu siguranță, nu are nimeni interes să ascundă un astfel de lucru, nu un om normal la cap. Ce cred eu, personal, este că se dau modificări de legi cu dedicație. Încearcă anumiți oameni să scape de anumite probleme penale și atunci acele legi cu dedicație vor avea consecințe și în alte paliere ale societății. Vor avea influențe pe care, deocamdată, nu le putem înțelege perfect", consideră Tudor Cârstoiu.

[citeste si]

Comisia Iordache

„Nu mai poți avea încredere în cineva care... domnul Iordache, să punctăm foarte clar, conduce comisia Specială (...) ca să modifice aceste legi ale Justiției, când el, același om, a fost demis din funcția de ministru al Justiției în februarie pentru că a încercat să împingă Ordonanța 13 (...), care avea niște efecte destul de nefavorabile și a scos în stradă aproape un milion de oameni în acel moment", a declarat Cârstoiu.

Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel