Protest la Suceava. Ce revendicări au manifestanții

Noi proteste ale forestierilor, luni, la Suceava, după ce, în urmă cu mai puțin de o săptămână, peste 4.000 de reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniul forestier au manifestat în Piața Victoriei, solicitând autorităților deblocarea activității din sectorul de profil și rezolvarea problemelor apărute în urma licitațiilor organizate de Regia Națională a Pădurilor — Romsilva.

"Având în vedere că RNP Romsilva a anunțat licitație la Direcția Silvică Suceava în aceleași condiții contractuale și cu aceleași prețuri ne vedem nevoiți să continuăm protestele la Suceava.

Suntem nemulțumiți din cauza deciziei Romsilva de creştere a preţului minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase, activitatea din domeniul forestier este practic sistată în prezent, pe fondul unei crize globale a resurselor.

Prin măsura luată de Romsilva, România a ajuns să aibă printre cele mai mari preţuri de achiziţie a masei lemnoase din Europa, competitivitatea industriei de prelucrare a lemnului şi a mobilei fiind grav afectată. Peste 130.000 de angajaţi din industrie, împreună cu familiile lor, îşi văd astfel pusă sub semnul întrebării posibilitatea asigurării traiului de zi cu zi. Soluţionarea rapidă a acestei situaţii este imperios necesară, orice zi de întârziere afectând poziţia industriei româneşti pe pieţele externe, o poziţie câştigată cu greu şi extrem de dificil de recuperat odată pierdută", se precizează într-un comunicat transmis de Asociația Forestieră Bucovina.

Citește AICI ce revendicări au forestierii

Totodată, reprezentanţii sectorului de exploatare îşi exprimă şi pe această cale disponibilitatea spre dialog cu partenerii instituţionali şi dorinţa de a genera o dezbatere mai amplă şi de fond asupra provocărilor din domeniul de activitate.

Acţiunea de protest este prevăzută a se desfăşura astăzi, între orele orele 10-16, pe traseul Agenția de Protecție a Mediului(Metro) Direcția Silvică Suceava, Prefectura Suceava, Direcția Silvică Suceava, Agenția de Protecție a Mediului(Metro) cu pichetarea DS Suceava cu un număr de 50 de persoane.

De asemenea, în comunicatul citat se precizează că demersuri similare vor avea loc, dacă va fi necesar, până în momentul la care semnalul de alarmă tras va provoca schimbările aşteptate de industria de profil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel