Protest la Rucăr împotriva urșilor: Nu mai putem, fiecare stradă are ursul ei / VIDEO

Protest la Rucăr împotriva urșilor: Nu mai putem, fiecare stradă are ursul ei   /   Sursă foto: Captură Ziarul din Muscel
Protest la Rucăr împotriva urșilor: Nu mai putem, fiecare stradă are ursul ei / Sursă foto: Captură Ziarul din Muscel

În localitatea Rucăr are loc un protest împotriva urșilor.

Un protest împotriva urșilor are loc în comuna Rucăr din nordul județului Argeș. Imaginile pot fi urmărite AICI. Prezentă la eveniment, o localnică a declarat: „Nu mai putem, fiecare stradă are ursul ei.“

În ultimele săptămâni, animalele au făcut ravagii atât în comuna Rucăr, cât și în alte localități din zonă.

Sute de intervenții pentru alungarea urșilor din zonele locuite din Harghita

Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit, săptămâna trecută, de 21 de ori pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, numai la sfârşitul săptămânii fiind înregistrate şase astfel de situaţii, în vreme ce de la începutul anului au fost 400 de intervenţii pentru alungarea urşilor.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, cele şase apeluri primite de vineri până luni semnalau prezenţa unor urşi în localităţile Miercurea Ciuc, Bălan, Borsec şi Cădaciu Mic, scrie Agerpres. 

Jumătate dintre sesizări au fost primite din oraşul Bălan şi anunţau prezenţa unor urşi pe străzile din localitate, doar într-un caz fiind nevoie de intervenţia efectivă a jandarmilor, pentru îndepărtarea unui urs.

În celelalte situaţii, animalele nu au mai fost găsite

Un apel a fost primit şi din Miercurea Ciuc, prin care se semnala prezenţa unei ursoaice cu pui în cartierul Jigodin, dar la sosirea echipajelor de jandarmi, aceasta plecase singură înspre pădure.

De asemenea, jandarmii au alungat un urs care se plimba pe o stradă din staţiunea Borsec, posibil în căutare de hrană.

Şi din satul Cădaciu Mic, comuna Şimoneşti, a fost primit un apel duminică seara, dar la sosirea jandarmilor ursul plecase şi lăsase în urmă un gard distrus şi mai multe găini omorâte.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu.

De la începutul anului

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 400 de apeluri, făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era anunţată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite, în toate situaţiile fiind trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Săptămâna trecută, două persoane au fost atacate de urs şi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc cu mai multe plăgi muşcate şi zgârâiate, acestea aflându-se, în prezent, în stare bună (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel