Protest, la Penitenciarul Arad: "Deţinuţii nu pot rămâne nesupravegheaţi"

Inchisoare
Inchisoare

Circa 20 de membri ai filialei sindicatului PROLEX din cadrul Penitenciarului de maximă siguranţă Arad au protestat în faţa unităţii în care lucrează, raliindu-se demersului iniţiat de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), de pichetare a unităţilor penitenciare. 

Potrivit lui Adrian Salade, liderul filialei Arad a PROLEX, revendicările sindicaliştilor sunt: condiţii mai bune de lucru; plata orelor suplimentare restante; stoparea împuternicirilor ilegale şa conducerea penitenciarelor; eliminarea discriminărilor salariale; aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare; încetarea abuzului împotriva pensionarilor; plata integrală a orelor suplimentare curente; deblocarea posturilor vacante şi reluarea concursurilor pentru ocuparea acestora, mai ales că există doritori de a intra în sistem.

"În momentul de faţă, în loc de 566 de angajaţi câţi ar trebui să fie în penitenciar conform organigramei, sunt doar 420 de angajaţi, deficitul de personal fiind de aproximativ 27 %. Datorită lipsei de personal, angajaţii penitenciarului sunt nevoiţi să lucreze în plus, deoarece deţinuţii nu pot rămâne nesupravegheaţi, orele suplimentare efectuate ajungând, de la începutul acestui an şi până în prezent, la 45.000. Iar speranţe de a le recupera nu avem, după cum nu avem nici speranţe de a ne fi plătite", a declarat presei Adrian Salade, liderul Sindicatului Prolex din Penitenciarul Arad.

Acesta a mai afirmat că sindicaliştii vor continua protestul, iar în faza imediat următoare vor merge la Bucureşti împreună cu celelalte sindicate din federaţia FSANP. "Nu dorim să ameninţăm pe nimeni, dar vom ajunge la momentul în care vom refuza efectuarea de ore suplimentare, situaţie ce va duce la un blocaj al penitenciarului. Şi mai mult, trebuie avut în vedere faptul că toate penitenciarele din ţară se află în aceeaşi situaţie ca noi", a adăugat liderul Sindicatului Prolex din Penitenciarul de maximă siguranţă Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel