Protest la Parlament: Până când moartea și violența fizică ne vor despărți

Comunitatea Declic anunță protestul "Până când moartea și violența domestică ne vor despărți",  care va avea loc în fața Parlamentului.

Pe 10 martie va avea loc la acțiunea "Până când moartea și violența domestică ne vor despărți", prin care se atrage atenția asupra faptului că parlamentarii au îngropat proiectul de lege care prevede utilizarea brățărilor electronice de monitorizare a agresorilor.

În haine negre, cu capetele înfășurate în eșarfe roșii, zeci de membri ai Comunității Declic vor lega de gardul Parlamentului brățări, în numele celor 72 de victime ucise în 2020 în situații de violență domestică.

Semnal de alarmă

Cetățenii vor arăta, simbolic, ce efecte are nepăsarea celor care ar fi putut opri morțile, prin adoptarea proiectului de lege. Ei vor trage un semnal de alarmă față de lipsa brățărilor electronice de monitorizare, care ar proteja mai bine victimele. 

Acțiunea de protest va avea loc miercuri, 10 martie, de la ora 12:00, la intrarea de la Camera Deputaților dinspre Aleea Centrală a Parcului Izvor. Protestul va fi urmat și de depunerea unei petiții semnate de peste 20 de mii de oameni care cer brățări electronice de monitorizare a agresorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel