PROTEST la Iaşi după rezultatul alegerilor din Republica Moldova

Peste 30 de persoane s-au strâns luni seara în Piaţa Unirii din Iaşi, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

Având în mâini un steag negru, în semn de doliu, studenţii basarabeni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi protestând faţă de modul de desfăşurare al celui de-al doilea tur de scrutin din Republica Moldova.

'Este zi de doliu. Astăzi a murit democraţia în Republica Moldova. Ne dorim un al treilea tur, care să fie corect şi cinstit, în turul trei să alegem preşedintele care să ne reprezinte pe noi, toţi. Un al treilea tur s-ar putea întâmpla dacă s-ar contesta neregularităţile care au fost în scrutinul de ieri', a declarat organizatorul protestului, Artur Beţcu.

O nemulţumire a protestatarilor vizează faptul că nu au fost distribuite mai multe buletine de vot în diaspora.

[citeste si]

'Mereu am ştiut că Republica Moldova este o floare de latinitate, înfrăţită cu neamul românesc, al cărei ideal va fi reunificarea, reîntregirea cu patria mamă. Odată cu Igor Dodon, cel puţin din spusele lui, se vor face reforme, adică revenirea la o limbă moldovenească, la o identitate moldovenească străină identităţii româneşti, revenire la ideile sovietice, la revitalizarea relaţiilor cu Federaţia Rusă. Asta duce la o stagnare a Republicii Moldova, la un regres de 200 de ani', a susţinut unul dintre protestatari, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel