PROTEST la DNA. Prezență-surpriză: "Kovesi la poligraf: Ai fost acasă la Oprea?"-UPDATE

Un protest are loc, miercuri dimineață, la DNA. Mai mulți oameni s-au adunat în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție.

UPDATE 10:38: Codrin Ștefănescu, la protestul DNA. Taberele anti și pro-Kovesi, față în față (puteți da click pe link).

UPDATE 10:00: La protestul anti-Kovesi au venit și susținătorii șefei DNA. După cum era de așteptat într-o astfel de situație, cele două tabere și-au arunat replici dure.  

UPDATE 09:07: Mircea Badea a făcut un comentariu despre protestul de la DNA. Puteți citi AICI.

UPDATE 08:44: Protestatarii anti-Kovesi au fost legitimați de jandarmi.

------

Acolo este prezent și deputatul PSD Liviu Pleșoianu. El are o pancartă pe care scrie: "Kovesi la poligraf: Ai fost acasă la Oprea?".

"Doamna Kovesi stă baricadă în templul anticorupției și refuză să se prezinte în fața Comisie de anchetă legal constituită. Am considerat că este bine să vin eu aici, un membru al Comisiei de anchetă din Parlamentul României și să îi adresez direct această întrebare: dacă a fost acasă la Gabriel Oprea. Voi sta până va ieși din sediu. Dacă nu răspunde la această întrebare, nu mai are ce căuta la DNA. Trebuie revocată de urgență. (...) Joi se va relua ședința Comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009. Voi relua propunerea mea în ceea ce o privește, adică sesizarea organelor de urmărire penală și voi face public rezultatul votului. (...) Nu protestez în numele partidului. Sunt pe persoană fizică. Nu implic partidul", a zis Pleșoianu.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat marți aviz pozitiv pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga.

Cei doi au fost audiați, marți, în ședință secretă, de Secția pentru procurori a CSM.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. 

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel