PROTEST la Cotroceni. ONG-urile anunță: Ieșim în stradă pentru Roșia Montană! 

PROTEST la Cotroceni. ONG-urile anunță pentru duminică: Ieșim în stradă pentru Roșia Montană! 
PROTEST la Cotroceni. ONG-urile anunță pentru duminică: Ieșim în stradă pentru Roșia Montană! 

Duminică, 11 iulie, este anunțat un protest la Palatul Cotroceni.

Comunitatea Declic, împreună cu Uniți Salvăm, Rosia Montana în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roșiei Montane, Corupția Ucide și Evoluție în instituție anunță protestul Ieșim în stradă pentru Roșia Montană! 

Protestul va avea loc duminică, 11 iulie, de la ora 19:00, în fața Palatului Cotroceni.

În acest fel, societatea civilă cere public președintelui Klaus Iohannis să își exercite rolul de mediator și să solicite premierului să renunțe la inițiativa de a retrage dosarul Roșia Montană din procedura de includere în patrimoniul UNESCO.

”Domnule Președinte, a venit momentul să discutăm despre elefantul din cameră: Roșia Montană și ezitările Guvernului de a o susține pentru lista UNESCO. Din păcate, Roșia Montană acum a ajuns monedă de negociere în politica de partid. Vă cerem public, domnule președinte Iohannis, să scoateți elefantul de aur din Guvern! Roșia Montană nu e locul de joacă al politicienilor! Trebuie să vă exercitați rolul de mediator între noi, cetățenii, și cei cărora aurul le fură mințile’’, a declarat Tudor Brădățan, director executiv al Comunității Declic.

Mesajul organizatorilor

Protestatarii vor veni în fața Palatului Cotroceni pentru a-i cere Președintelui Klaus Iohannis să își asume o poziție clară și un mandat ferm pentru delegația României de la Reuniunea Comitetului UNESCO. Cetățenii nu se mai pot baza pe Florin Cîțu în privința dosarului Roșia Montană la UNESCO, așa că îi cer public președintelui Iohannis să intervină, transmis organizatorii.

”Viitorul Roșiei Montane în UNESCO depinde de noi. Dacă nu intervenim, Florin Cîțu și Coaliția își vor pasa la nesfârșit responsabilitatea unei decizii. Riscăm ca pe ultima sută de metri sau chiar în ziua plenului Comitetului UNESCO, premierul să mandateze Ministerul Culturii să retragă dosarul. Exact așa s-a întâmplat în 2018, în Guvernul Dăncilă. Premierul Cîțu este inconsecvent în declarații. Ca partener de guvernare, a propus Coaliției retragerea nominalizării de la UNESCO. Ca premier, recunoaște că va cauta soluții pentru exploatarea aurului. Florin Cîțu suferă și el de sindromul Ponta care una voia ca deputat, alta ca premier. În acest moment, nu ne putem baza pe dl Cîțu că va da un mandat ferm delegației la reuniunea Comitetului UNESCO. Așa că îi cerem public președintelui Iohannis să intervină, reamintindu-i propria declarație din 6 ferbruarie 2015: “În numele Roșiei Montane s-a creat o mișcare civică și comunitară despre care s-ar putea spune că „mută munții” atunci când este în joc păstrarea autenticității și a tradiției vechi a acestei localități”. Uniți, mereu salvăm Roșia Montană!”, au transmis organizatorii protestului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel